Vier Texelse restaurants in Gault&Millau
AlgemeenIn totaal vier Texelse restaurants hebben een plek gekregen in de restaurantgids Gault&Millau voor 2019.
Naast Bij Jef in Den Hoorn, dat is opgenomen in de Absolute Top, staan de Eilandkeuken in Den Burg, brasserie Rebecca in De Waal en visrestaurant 't Pakhuus in Oudeschild in de Gault&Millau.
't Pakhuus staat met 13 punten (op een totaal van 20) voor het eerst in de restaurantgids. Voor Rebecca is de vermelding in de Gault&Millau een extra opsteker. Het restaurant zag recent de Bib Gourmand voor 2019 verdwijnen.
In totaal staan er zevenhonderd restaurants in de Gault&Millau 2019. Tweehonderd daarvan zijn nieuw. Restaurants moeten bij de inspectie van de gids minimaal 12 punten scoren om een vermelding te krijgen.
De Gault&Millau was jarenlang een tijdschrift, maar verschijnt nu voor het eerst in boekvorm, zodat de gids het hele jaar door in de schappen kan blijven liggen.