Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Texels rundvlees centraal op open dag

Zakelijk

Op twee plekken op Texel is vandaag te zien hoe in de dagelijkse praktijk wordt omgegaan met Texels rundvlees.

Dat is op de boerderij van Piet van der Star in het Hogeberggebied (achter Brakestein) en bij Boschma Slachtbedrijf Texel aan de Vang in Oudeschild.

Van 10.00 tot 15.00 uur zijn de koeien te zien in de stal en in de wei, hoe ze worden geslacht en wat er vervolgens met het vlees gebeurt. Het Texels rundvlees blijft op het eiland, waardoor het voor de consument makkelijk te herleiden is waar het vlees vandaan komt.

Bezoekers van de open dag kunnen bij Van der Star ook proeven hoe het Texels rundvlees smaakt.

Afbeelding
Lintje voor Koger-clubicoon André Schoo Algemeen 1 uur geleden 2
Wu Wei (zalig nietsdoen}, van Mariska Kooijmans
Zomerzout kunstexpositie toont de Macht van verbeeldingskracht Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Drankrijder schiet over rotonde Rozendijk Politie 5 uur geleden 16
Afbeelding
Britt Kikkert-Van der Linde Nederlands Kampioen Algemeen 8 uur geleden 38
Sjouwen voor Broadway Den Hoorn.
De Lezersfoto - Sjouwen voor Broadway Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Vijf sterren voor op Oost Algemeen 25 mei, 16:00 6
Afbeelding
Schapen op de dijk, maar waar? Algemeen 25 mei, 12:30 6
Punckrockband Turbo Rangers, éen van de bands bij 'De 5-uur show' in Het Cafeetje.
Drie Texelse bands in Het Cafeetje Cultuur 25 mei, 10:30