Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Texels rundvlees centraal op open dag

Zakelijk

Op twee plekken op Texel is vandaag te zien hoe in de dagelijkse praktijk wordt omgegaan met Texels rundvlees.

Dat is op de boerderij van Piet van der Star in het Hogeberggebied (achter Brakestein) en bij Boschma Slachtbedrijf Texel aan de Vang in Oudeschild.

Van 10.00 tot 15.00 uur zijn de koeien te zien in de stal en in de wei, hoe ze worden geslacht en wat er vervolgens met het vlees gebeurt. Het Texels rundvlees blijft op het eiland, waardoor het voor de consument makkelijk te herleiden is waar het vlees vandaan komt.

Bezoekers van de open dag kunnen bij Van der Star ook proeven hoe het Texels rundvlees smaakt.

Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 19 uur geleden
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53
De kranten zijn met een jaar vertraging te vinden op de site van het Regionaal Archief.
Texelse Courant van 1887 tot 2022 in digitaal Regionaal Archief Algemeen 17 mei, 16:00
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Regisseur voor het Huis van Ontwikkeling 17 mei, 15:49
Afbeelding
Zeepaardjes naar zee Algemeen 17 mei, 14:48
Afbeelding
Twee vacatures bij Kabeltex 17 mei, 14:22
In de Royal Opera House voorstelling zondag deze keer klassiek ballet met Het Zwanenmeer.
Strangers, Furiosa en Zwanenmeer in bios Algemeen 17 mei, 13:30