Logo texelsecourant.nl
Foto: Bosq

Bosq en Eigeweis grote winnaars Texel Culinair

  Cultuur

Restaurant Bosq van Robin Koenen en zijn team is winnaar geworden van de jubileumeditie van Texel Culinair. Met gegaarde varkenswang won restaurant Eigeweis de prijs voor het beste gerechtje. Pure won met een Panna Cotta de eerste prijs voor het themagerechtje Feest.

Het foodevent trok opnieuw duizenden mensen. Na BOSQ, eindigden nieuwkomers het Kook Atelier en Passie op de tweede en respectievelijke derde plaats. De gastvrijheidsprijs is uitgereikt door Michael Bunink: "Als iemand begrijpt hoe je een paar vierkante meter betovert met je aanwezigheid dan is dat Emmeke Ran van Paal 17. Fantastisch hoe ze de ruimte beïnvloedt en het publiek besmet met positieve energie."

Het mooie weer leverde een belangrijke bijdrage aan het welslagen van de vijftiende editie van het Texel Culinair. Vrijdag was het druk, tot een bui om een uur of half elf 's avonds de straat schoonveegde, zaterdag kon je over de hoofden lopen en ook zondag volop belangstelling.

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ga met Ouwe Sunderklaas:



Reageren!