Afbeelding
Foto: Bosq

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bosq en Eigeweis grote winnaars Texel Culinair

Cultuur

Restaurant Bosq van Robin Koenen en zijn team is winnaar geworden van de jubileumeditie van Texel Culinair. Met gegaarde varkenswang won restaurant Eigeweis de prijs voor het beste gerechtje. Pure won met een Panna Cotta de eerste prijs voor het themagerechtje Feest.

Het foodevent trok opnieuw duizenden mensen. Na BOSQ, eindigden nieuwkomers het Kook Atelier en Passie op de tweede en respectievelijke derde plaats. De gastvrijheidsprijs is uitgereikt door Michael Bunink: "Als iemand begrijpt hoe je een paar vierkante meter betovert met je aanwezigheid dan is dat Emmeke Ran van Paal 17. Fantastisch hoe ze de ruimte beïnvloedt en het publiek besmet met positieve energie."

Het mooie weer leverde een belangrijke bijdrage aan het welslagen van de vijftiende editie van het Texel Culinair. Vrijdag was het druk, tot een bui om een uur of half elf 's avonds de straat schoonveegde, zaterdag kon je over de hoofden lopen en ook zondag volop belangstelling.

Afbeelding
Podcast Texel deze Week 16 mei 2024 Algemeen 29 minuten geleden
Afbeelding
Optredens jeugdorkesten Amsterdam en Texel Cultuur 5 uur geleden
Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp.
Vijfde collectieve zonnedak komt op het Eierlandsche huis Algemeen 7 uur geleden
Op het strand.
Terreinbeheerders in actie voor strandbroeders Algemeen 10 uur geleden 4
De hulpgoederen zijn aangekomen in het Roemeense Pucioasa.
Hulptransport Texel aangekomen in Roemenië Algemeen gisteren
Afbeelding
TESO zoekt nieuw lid Raad van Commissarissen 14 mei, 14:00 1
Afbeelding
Open opstapavond kartbaan Sport 14 mei, 07:50 2
Afbeelding
Tweede Texelse Popkorendag op 2 juni Cultuur 13 mei, 20:40