Taalcafé in de bibliotheek
Taalcafé in de bibliotheek

Dit artikel is geschreven door
Bibliotheek Texel

Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop

Bibliotheek zoekt vrijwilligers voor taalcafé

Algemeen

De bibliotheek is al lang niet meer alleen een instelling om boeken te lenen. Tegenwoordig doet de bieb ook veel aan informatievoorziening op maatschappelijke gebied. Een goed voorbeeld daarvan is het Taalcafé.

Sinds vorig jaar is er elke dinsdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur Taalcafé in de Texelse bibliotheek. Daar mogen mensen aanschuiven die beter Nederlands willen leren spreken en schrijven. Enthousiaste vrijwilligers helpen hen daarbij d.m.v. een praatje, iets opschrijven, taalspelletjes en samen krantenberichten lezen. Het is geen cursus, alles gaat op een informele manier, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Deze middagen waren meteen al een succes. Meestal zijn er rond de tien deelnemers. Dit zijn anderstaligen uit bijvoorbeeld Syrië, Ethiopië, Frankrijk, Italië of Duitsland, maar ook Nederlanders die de taal beter onder de knie willen krijgen zijn van harte welkom.

De bibliotheek is vanwege dit succes op zoek naar meer vrijwilligers die bij het Taalcafé willen helpen. Zij hoeven niet iedere dinsdagmiddag beschikbaar te zijn, er wordt een roulatieschema gemaakt.

Er is een informatieochtend voor (startende) taalvrijwilligers op donderdag 16 februari, aanvang 10 uur in de bibliotheek. Meer informatie is te krijgen bij Maaike Vonk, e-mail m.vonk@kopgroepbibliotheken.nl . Opgeven voor deze ochtend kan op dit mailadres of in de bibliotheek, telefoon 0222-312743.

   

Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen 2 uur geleden
Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 6 uur geleden 1
De hoogwerker is paraat in de Molenstraat voor controle van de schoorsteen.
Brandweer in actie na brandmelding Algemeen 22 uur geleden
Fien Quartel, Jari Ellen en Jef Mets op het hoofdveld van SV De Koog.
"Zonder jeugd, geen ziel" Algemeen 28 apr, 14:13
Afbeelding
Portrettekenaars exposeren Cultuur 28 apr, 12:00
Afbeelding
Past je bouwplan binnen de regels? Algemeen 28 apr, 10:30
Iriserende wolken.
De Lezersfoto - Iriserende wolken Algemeen 28 apr, 08:00 4
Afbeelding
Eigenwijs biertje bij Jumbo Texel Algemeen 27 apr, 16:00 6