Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Texels Welzijn

Texels Welzijn is er voor u!

Laat mantelzorg werken!

Divers

Mantelzorg en betaald werk. Hoe gaan werkgevers en werknemers in de dagelijkse praktijk met deze combinatie om? Is het voor u als werknemer moeilijk om aan uw werkgever te vertellen dat u, naast uw betaalde werk, mantelzorger bent? Hoe staat u als werkgever tegenover mantelzorgend personeel?

Margreet Woessner, trainer bij de landelijke stichting Werk&Mantelzorg, geeft op donderdagavond 24 september op het Texelse Mantelzorgpodium een presentatie, waarin zij handvatten aanreikt om op de werkvloer tot een vruchtbare samenwerking te kunnen komen. Deze bijeenkomst, speciaal bedoeld voor werkgevers, werknemers en andere werkende mantelzorgers en geïnteresseerden, wordt georganiseerd door Texels Welzijn, in samenwerking met het Texelfonds en het Texels Ondernemers Platform (TOP). 
Locatie: De Buureton. Aanvang: 19.30 uur, einde rond 21.00 uur.

Woessner presenteert cijfers en feiten, gaat in op de huidige maatschappelijke ontwikkelingen, stelt een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid aan de orde, informeert over wettelijke regelingen, haalt casussen aan en geeft tips. Aanwezigen kunnen uiteraard hun eigen vragen stellen en ervaringen inbrengen.

De zorg voor een chronisch zieke partner, een gehandicapt kind of hulpbehoevende ouder is niet iets waar je bewust voor kiest. Veel mensen zien het als iets vanzelfsprekends. Het overkomt je en je doet het gewoon. Ook naast een betaalde baan. Zo combineert één op de zes werknemers de mantelzorgtaak (gemiddeld vijftien uur per week) met een betaalde baan. Dit aantal neemt de komende jaren alleen maar verder toe. Soms leidt de combinatie echter tot overbelasting en ziekte van de werknemer, soms levert het problemen op in de werkplanning van de werkgever… Daarom is het belangrijk dat het thema mantelzorg onderwerp van gesprek is tussen werkgever en werknemer, zodat beiden op zoek kunnen gaan naar de mogelijkheden voor een mantelzorgvriendelijk werkklimaat binnen de eigen organisatie.

Programma:

19.15 uur:           inloop met koffie/thee

19.30 uur:           presentatie Margreet Woessner

21.00 uur:           gelegenheid om na te praten met een hapje/drankje

Muziek:               Hans Hopman

In verband met de voorbereidingen wordt aanmelding op prijs gesteld. Dat kan via de link http://texelswelzijn.nl/laat-mantelzorg-werken of door het sturen van een e-mail naar b.hollands@texelswelzijn.nl .

Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen 11 uur geleden 12
Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 15 uur geleden 2
De hoogwerker is paraat in de Molenstraat voor controle van de schoorsteen.
Brandweer in actie na brandmelding Algemeen 28 apr, 17:55
Fien Quartel, Jari Ellen en Jef Mets op het hoofdveld van SV De Koog.
"Zonder jeugd, geen ziel" Algemeen 28 apr, 14:13
Afbeelding
Portrettekenaars exposeren Cultuur 28 apr, 12:00
Afbeelding
Past je bouwplan binnen de regels? Algemeen 28 apr, 10:30
Iriserende wolken.
De Lezersfoto - Iriserende wolken Algemeen 28 apr, 08:00 4
Afbeelding
Eigenwijs biertje bij Jumbo Texel Algemeen 27 apr, 16:00 6