Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Nieuw kinderboek Marianne Witte

Algemeen

Dit jaar viert Marianne Witte haar 25 jarig jubileum als kinderboekenschrijfster. En hoe kan dat beter dan met een nieuw boek. 

Deze week verschijnt het prentenboek ‘Nina en de baby’ bij uitgeverij De Vier Windstreken. De illustraties zijn van Iris Deppe. Iris is opgegroeid op Texel en is na haar studie professioneel illustrator geworden. Zij illustreerde o.a. het landelijk bekende Prentenboek van het Jaar 2016: ‘We hebben er een geitje bij’ van Marjet Huibers. In dat jaar nodigde de Texelse bibliotheek Iris uit om voor kleuters op te treden en zo leerde Marianne, destijds werkzaam in de bieb, haar kennen. 

Toen het manuscript van Nina en de baby werd goedgekeurd en uitgever Bob Markus de schrijfster vroeg of ze al een illustrator in haar hoofd had, stelde ze Iris voor. Deze samenwerking leverde een prentenboek op met kleurrijke en moderne illustraties, vol grappige details. 

Het verhaal gaat over Nina, ze kan elk moment een babybroertje of zusje krijgen, maar eigenlijk wil ze liever een konijntje. Alles verandert als ze Maxi tegenkomt. Kleuters kunnen zich in dit verhaal herkennen als er gezinsuitbreiding op komst is. 

Het boek kost € 14.95 en is overal verkrijgbaar, maar aanschaf bij de lokale boekhandel is in deze tijd sympathiek. Vanwege de coronamaatregelen is er niet veel mogelijk, maar om toch een feestelijk tintje te geven aan de geboorte van dit nieuwe boek doet Marianne een oproep. Is er een Texelse baby die Nina heet? De ouders van deze eilandse Nina kunnen zich melden bij de schrijfster. De eerste krijgt dan een gesigneerd exemplaar cadeau. 

De hoogwerker is paraat in de Molenstraat voor controle van de schoorsteen.
Brandweer in actie na brandmelding Algemeen 4 uur geleden
Fien Quartel, Jari Ellen en Jef Mets op het hoofdveld van SV De Koog.
"Zonder jeugd, geen ziel" Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Portrettekenaars exposeren Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Past je bouwplan binnen de regels? Algemeen 12 uur geleden
Iriserende wolken.
De Lezersfoto - Iriserende wolken Algemeen 14 uur geleden 4
Afbeelding
Eigenwijs biertje bij Jumbo Texel Algemeen 27 apr, 16:00 6
Afbeelding
Binnenlocatie in nieuwe 'Terug in de tijd' Algemeen 27 apr, 12:30 6
De versierde optocht door Oosterend, voorafgegaan door de drumband.
Regen deert Koningsdagvierders niet Algemeen 27 apr, 11:15 6