Logo texelsecourant.nl
Foto: Pixabay
Coronavirus

Liveblog Corona: continu de laatste ontwikkelingen

[15.45] De warenmarkt op de Groeneplaats in Den Burg gaat maandagochtend door. Dringend advies: houd anderhalve meter afstand ten opzichte van elkaar.

11:48

Supermarktpersoneel achter plastic schermen

11:43

De gemeente heeft de coördinatie in handen van de noodopvang voor kinderen (0 tot 12 jaar) waarvan de ouders cruciale beroepen hebben, waardoor de kinderen overdag niet thuis kunnen blijven, maar op school of de kinderopvang zijn aangewezen.

9.15

Rotary Texel verzoekt mensen om 'even' de overbodige kleding en schoeisel te bewaren. De containers zitten vol en i.v.m. de corona worden deze voorlopig niet geleegd. Het naast de containers deponeren is niet de bedoeling.

[20:18

Mensen die naar buiten gaan: Op Texel is anderhalve meter afstand houden een eitje. Denk hier dus aan als je naar buiten gaat en hou je hier aan. Het gaat niet alleen om jezelf! Ook in winkels: houd afstand en heb wat meer geduld.

20:15

Tulpen voor getroffen ondernemers in De Koog.

18:30

Volgende week zaterdag Drive-In Eten in Oudeschild bij 't Pakhuus.

16.30

De Sportshop voor Jou in Den Burg sluit maandag de deuren in verband met de corona-crisis. Hetzelfde geldt voor de Texelse Schapenboet die zich in de winkel bevindt. De eigenaren zijn bezig met een webshop om spullen te kunnen blijven leveren.

15.39

Oproep burgemeester op Twitter: houdt anderhalve meter afstand tot elkaar: "Gelukkig kunnen we nog naar winkels en mogen we genieten van strand, duin, bos en landschap. Hoe meer we wél overal 1,5 m afstand houden van elkaar, hoe groter de kans dat die situatie zo blijft. Spreek zo nodig elkaar erop aan!"

15.00

Volgens de laatste gegevens van het RIVM zijn er sinds vrijdag geen nieuwe vastgestelde meldingen van besmettingen met het Corona-virus op Texel bijgekomen. Het aantal bedraagt volgens het RIVM net als gisteren drie.

11:29

Spar Dennenoord heeft ook nieuws: Vanaf maandag 23 maart zijn wij extra geopend van 21:00 tot 22:30 uur, zodat hulpverleners die met de laatste boot komen ook nog boodschappen kunnen halen. Uiteraard is dit ook voor iedereen die op het eiland er niet aan toe komt om overdag te winkelen Hierbij hopen wij ook onze steentje bij te dragen in deze rumoerige tijd.

11:00

En om mekaar op te peppen treffen wij allerlei leuke initiatieven, bijvoorbeeld het old-skool rijmelen (Feenstra-sisters) :

Als je bekant kan windsurfen in de sloot,
Is de kans op een storm best wel groot. (bijdrage Siny)

Als de rimpeltjes op het water staan.....trek dan Uwen zuidwester aan!!! (Anneke)

Als reinier van veen het heeft over na zonneschijn komt regen...... dan houd je het klotenweer niet meer tegen. (Siny)

Komt de wind met kracht 9 uit het zuidwestelijk hoekje....stop dan maar een verzwaring in Uwen broekje (Anneke)

Als het nog barst van de greeuwe ganze en aan de lijn hangt nog geen ondergoed met kant...... dan weet u het zeker, koning winter is nog in het land. (Siny)

Maar als lammetjes dartelen en de hazen kezen.....hoeft U van koning Winter niks meer te vrezen (Anneke)

Als je de knoppen nog door een bloesje heen ziet, Ligt de zomer nog ver in het verschiet. (Siny)

Als énen krachtigen wind uwen rokje doet opwaaien en het wordt fris.....kan het zijn dat Uwen rokje te kort is (Anneke)

Als het buiten regent dat het giet en U wordt binnen nat kan het zijn dat U in het bad zat! (Anneke)

Als de haven is ondergelopen en je rijd er doorheen, ben je zeker geen watje, maar heb je ze lang niet alle 24 in een kratje. (Siny)

8:30

Radio Texel sluit studio en schrapt een deel van de uitzendingen

20.30

Vanaf maandag a.s. zijn de winkels van Cees de Waal in Den Burg en Oudeschild gesloten.

18:50

Burgemeester Uitdehaag spreekt Texelaars toe in videoboodschap.

15:53

Klein groepje demonstreert bij Gemeentehuis. Gemeentehuis was leeg.

14:49

TOP stuurt brief naar de leden: "Wij vinden het enorm bemoedigend dat we mogen constateren dat velen van u in deze onzekere tijd goed weten te handelen, logisch nadenken en de richtlijnen van onze overheid goed opvolgen. We hebben ook gemerkt dat er soms boosheid en vertwijfeling over de maatregelen die er zijn heerst, wat heel begrijpelijk is."

14:23

RIVM meldt officieel derde coronageval op Texel.

13:44

Hoofdredacteur Job Schepers in column over coronacrisis: "klap voor de Texelaar, klap voor elkaar. Want wij gaan dit samen fiksen." 

13:39

De Texelse Courant heeft samen met Wizzymaps uit Amsterdam een platform beschikbaar gesteld voor alle ondernemers op Texel die eten en/of andere goederen bezorgen op Texel of voor een goede afhaalservice zorgen.

12:34

Bij Project 2 gaan de dingen anders dan anders, zoals bij iedereen deze tijd. Wat een tijd beleven we met z’n allen, unreal. Wij eten niet samen, natuurlijk niet, dat zou onverstandig zijn. In plaats daarvan (en ik zou een leuk verhaal willen pennen maar met peuter van 2 bijna 3 op schoot is dit ongeveer onmogelijk). Dit is het evenement op Facebook: Kom je vrijdag soep halen tussen 15 en 18 uur? Voor jezelf of voor iemand anders? Of zullen we bij jou of bij iemand anders een bakje brengen (sorry, morgen alleen in Den Burg)? Valentijn kookt heel veel soep (50 liter)! Je kunt Marjon laten weten dat je soep komt halen (via Messenger of 06-28108651) maar dat hoeft niet. Wil je dat we een bakje langsbrengen bij jou of iemand anders? Laat het Marjon dan ook even weten. We werken hygiënisch. En we houden afstand. De soep staat voor je klaar op Warmoesstraat 10.

12:19

DE SMAKELIJKE (S)LOCKDOWN QUARANTAINE QUIZ. Na weken van wandelen, puzzelen, Netflixen en lezen slaat de verveling natuurlijk hoe dan ook toe. Daarom slaan De Slock en Smakelijk & Meer de handen ineen en organiseren zaterdagavond 4 april een online quiz met heerlijke hapjes en speciaalbiertjes. Het werkt als volgt: Voor €37,50 per team krijg je zaterdagmiddag 4 april een pakket thuisbezorgd met de heerlijkste tapas van Smakelijk & Meer en speciaalbiertjes van Café de Slock. Lees meer bij De Slock.

12:03

Vakantiepark De Krim is gestopt met het maken van nieuwe boekingen met een aankomst tot 7 april. 

11.14

Koning Willem-Alexander houdt vanavond om 19:00 uur een landelijke toespraak in verband met de corona-crisis. De toespraak wordt uitgezonden op NPO 1, NPO Radio 1, NPO Nieuws (met gebarentolk) en op nos.nl. 

10.30

TESO vaart vandaag voorlopig voor de laatste keer met twee boten. Dat is in verband met de al geplande afvaarten van gevaarlijke stoffen en omdat er naar verwachting veel toeristen naar de overkant zullen gaan.

9:40

Albert Heijn begint maandag landelijk met een boodschappenuurtje voor mensen die ouder zijn dan 70 jaar. Zij kunnen op werkdagen tussen 07.00 en 08.00 uur hun boodschappen doen. Daarna gaan de filialen van de supermarktketen voor anderen open.

19:08

Deuren sluiten voor alle bezoekers aan verpleeghuizen

19:06

In moeilijke tijden zijn dit soort acties van scholieren bij de Gollards hartverwarmend. 


Actie scholieren bij Gollards  - Renske

15:39

Bierbrouwerij biedt oplossing...


Job Schepers

14:54

De Sligro's in Nederland gaan open voor iedereen, zodat mensen daar ook hun inkopen kunnen doen. Dat heeft de groothandel laten weten. De vestiging van de Sligro aan de Maricoweg in Den Burg gaat eveneens voor iedereen open.

14:34

Het gaat hard nu, tenminste zo lijkt het. Volgende afbeelding komt van de website van het RIVM met daarop het aantal vastgestelde meldingen met corona per gemeente. Daar staat 14,8 bij Texel, maar dat is per 100.000 inwoners. Zoveel heeft Texel er niet, dus vermoedelijk is hier onbedoeld een vermenigvuldigingsfactor met de cijfers aan de slag gegaan. Het aantal meldingen van corona op Texel is sinds donderdag twee.

13:50

De gemeente heeft de eerste coronagevallen op Texel bevestigd De eerste twee bevestigde patiënten zijn een inwoner en een huisarts van Texel. 

13:05

Hoewel de bevestiging van het RIVM nog op zich laat wachten lijkt het eerste coronageval op Texel te zijn vastgesteld. 

12:57

De bereidheid van Texelaars om eilandgenoten te helpen om de coronacrisis door te komen is hartverwarmend. Al meer dan 700 mensen hebben zich aangemeld bij de Facebookpagina Coronahulp Texel. Alleen is daar tot dusver nog geen enkele hulpvraag binnen gekomen. De oorzaak is volgens initiatiefnemer Hetty van Dijk dat veel mensen met een hulpvraag niet op Facebook te zitten. Speciaal voor mensen die hulp willen vragen is daarom het telefoonnummer 06-31492995 geopend. "Op iedere hulpvraag proberen we een antwoord te vinden." 

11:48

De Texelse Bierbrouwerij heeft besloten de rest van deze week geen bier meer te brouwen. 

10:42

Ook vanuit het buitenland komen er nog berichten van Texelaars binnen, zoals deze van André van der Vliet. Hij schrijft: "Hierbij een Spaans hek. Symbool voor de gesloten grenzen van Portugal, Spanje en Frankrijk. Daardoor kunnen wij met ons camperbusje niet naar huis. Wij klagen niet maar het is wel een lastige vrijheidsbeperking. Gelukkig mogen we nu in Portugal nog naar buiten. In Spanje mag dat niet meer." 


André van der Vliet

10:30

Voor Noord-Holland Noord is een noodverordening van de veiligheidsregio van kracht om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. 

9:56

Een zeehond, verstrikt in een stuk net, lag onder het strandpaviljoen van Paal 15 dat hoog op palen staat. Het was een jonge grijze zeehond en het net zat goed strak om zijn nek. Hoofd Dierverzorging van Ecomare Mariëtte Smit ging erheen om het dier op te halen. In haar eentje, vanwege de Corona-maatregelen.

9:56

Ook de eerste winkels op Texel sluiten de deuren, zoals bijvoorbeeld de Witte Engel. 

8:48

Mediapartner NH Nieuws zoekt de kappers op.

8:45

 Het liveblog van gisteren is gesloten. Volg via dit bericht de updates over het coronavirus op Texel. 

8:23

Waarom niet lekker eten? Het team van Bries20 gaat vanaf 20 maart een aspergemenu bezorgen. Met ham, zalm of vegetarisch, geserveerd met botersaus en opperdoezer rondjes. Met ham of zalm €12,50 en vegetarisch €10,50. Bestellen kan via 06-20092750

8:00

De fysiotherapiepraktijken op Texel blijven tot nader order open.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind dat we op Texel in het algemeen goed geïnformeerd worden wat betreft het coronavirusReageren!