Giften van Marjan Poelmann en de Goede Doelen Sint voor de ouders van de 5-jarige Damian uit De Koog.
Giften van Marjan Poelmann en de Goede Doelen Sint voor de ouders van de 5-jarige Damian uit De Koog. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Nieuwe giften voor 5-jarige Damian uit De Koog

Algemeen

Michelle van Brussel en Menno Heijn uit De Koog hebben vrijdag twee giften gekregen om de aanpassing van hun huis voor hun 5-jarige zoon Damian dichterbij te brengen.

Ze kregen €744,- van Marjan Poelmann uit Den Burg die het geld ophaalde met de verkoop van eigengemaakte zoetzuur van uien en courgettes die zij in haar volkstuin verbouwde.

De Goede Doelen Sint doneerde tegelijkertijd €500,- voor Damian tijdens een bezoek aan de jongen en zijn broertje Dean. De Goede Doelen Sint stelde eveneens €500,- beschikbaar voor het mogelijk maken van het optreden van De Zandtovenaar (Gert van der Vijver) op zaterdag 21 december in de Burghtkerk aan de Binnenburg in Den Burg.

De ouders van de 5-jarige Damian, die een zeer zeldzame hersenaandoening heeft, zijn bezig om €120.000,- bij elkaar te krijgen om hun huis aan te passen, zodat de ouder wordende Damian thuis in het gezin kan blijven wonen en thuis zorg kan krijgen. De ouders moeten de verbouwing grotendeels zelf betalen, waardoor diverse acties zijn opgestart.

Tijd is een factor van belang, omdat Damian groter en ouder wordt. De jongen kan als gevolg van zijn hersenaandoening niet praten en niet lopen, waardoor hij volledig van zijn ouders en anderen afhankelijk is.

Zaterdagavond 7 december is er een volgende actie voor Damian: dan is in de Evenementenhal bij De Krim een optreden van de U2 tributeband 'In the Name of' om geld voor de jongen op te halen. Voor die avond zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Het Benefietconcert (georganiseerd door De Krim, de Texelse Bierbrouwerij en de Stichting Aangehaakt (stichting voor Damian)) begint zaterdag 7 december om 19:30 uur. Er zijn optredens van de Polderman Brothers, Flair (met Kees Klaassen), Random en de U2 tributeband.

De kaartverkoop voor het concert verloopt via https://www.krim.nl/benefietconcert-damian

Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen 14 uur geleden 12
Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 18 uur geleden 2
De hoogwerker is paraat in de Molenstraat voor controle van de schoorsteen.
Brandweer in actie na brandmelding Algemeen 28 apr, 17:55
Fien Quartel, Jari Ellen en Jef Mets op het hoofdveld van SV De Koog.
"Zonder jeugd, geen ziel" Algemeen 28 apr, 14:13
Afbeelding
Portrettekenaars exposeren Cultuur 28 apr, 12:00
Afbeelding
Past je bouwplan binnen de regels? Algemeen 28 apr, 10:30
Iriserende wolken.
De Lezersfoto - Iriserende wolken Algemeen 28 apr, 08:00 4
Afbeelding
Eigenwijs biertje bij Jumbo Texel Algemeen 27 apr, 16:00 6