Anton Bakker en Koos Haarsma van Landbouw Historie Texel met een McCormick Deering uit 1930.
Anton Bakker en Koos Haarsma van Landbouw Historie Texel met een McCormick Deering uit 1930. Foto: Landbouw Historie Texel

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Eerste Nostalgische Boerendag op Westerheem

Algemeen

Anton Bakker en Koos Haarsma van "Landbouw Historie Texel" houden zondag 4 augustus van 11:00 tot 16:30 een Nostalgische Boerendag op hoeve "Westerheem" aan de Westerweg 88 te Den Hoorn.

Op deze dag zijn vele oude tractoren en werktuigen te zien. Blikvangers zijn onder meer een trekker op ijzeren wielen (Mc Cormick Deering) van 1930 die een rondje rijdt, een Samro aardappelrooier die recent naar Texel is gekomen, oud melkgerei en een onlangs aangeschafte PZ éénrijige maïshakselaar.

Er zijn diverse demonstraties. John Timmermans zal op een veldsmidse demonstraties smeden geven. Daarnaast gaan vrouwen wol spinnen en kaarden en komt er een mandenvlechter. Er wordt druk in het hooi geschud, geharkt en geperst met oude machines en er komt zelfs een werkpaard helpen met het harken. Met trekkers met vingerbalken zal er een stuk gras gemaaid worden. Er zal een cirkelzaag, aangedreven door een trekker met dorspoelie, hout zagen. Met een antieke melkmachine zal een kunstkoe gemolken worden.

Er zijn marktkramen met Texelse producten. De schapenboet, gevuld met antieke boeren en huishoudelijke spullen, is geopend.

Dit nieuwe evenement wordt georganiseerd door Landbouw Historie Texel en de vrijwilligers. Het is laagdrempelig. Gratis entree en parkeren. Er staan melkbussen voor een vrijwillige bijdrage en er is catering.

Landbouw Historie Texel is op Facebook actief onder https://www.facebook.com/Landbouw-Historie-Texel-1989195478014126/?ref=bookmarks.

Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 2 uur geleden 1
De hoogwerker is paraat in de Molenstraat voor controle van de schoorsteen.
Brandweer in actie na brandmelding Algemeen 18 uur geleden
Fien Quartel, Jari Ellen en Jef Mets op het hoofdveld van SV De Koog.
"Zonder jeugd, geen ziel" Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Portrettekenaars exposeren Cultuur gisteren
Afbeelding
Past je bouwplan binnen de regels? Algemeen 28 apr, 10:30
Iriserende wolken.
De Lezersfoto - Iriserende wolken Algemeen 28 apr, 08:00 4
Afbeelding
Eigenwijs biertje bij Jumbo Texel Algemeen 27 apr, 16:00 6
Afbeelding
Binnenlocatie in nieuwe 'Terug in de tijd' Algemeen 27 apr, 12:30 6