Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Stichting Texels Museum

Stichting Texels Museum omvat Ecomare, Museum Kaap Skil, Vuurtoren Texel en Oudheidkamer Texel

Herfstvakantie vol activiteiten in Museum Kaap Skil

Algemeen

Deze herfstvakantie mag een bezoek aan Museum Kaap Skil niet ontbreken op je ‘to-do lijstje’. Jong en oud kan zich er uren vermaken; er valt zoveel te zien en te ontdekken! In het openluchtmuseum zijn de ambachtslieden aan het werk en speciaal voor gezinnen is er een bingokaart ontwikkeld. En wie heeft de beste kaapskills?

De kleurige bingokaart is een variant op een speurtocht. Op speelse wijze nodigt de kaart uit tot goed rondijken in de authentiek ingerichte vissershuisjes, de smidse en het winkeltje in het openluchtmuseum. Laat je onderweg gerust afleiden door de ambachtslieden die er aan het werk zijn. Verbazingwekkend hoe handig de nettenboeter zijn net repareert, hoe de smid een prachtig ornament smeedt en hoe gelijkmatig de spinster de wol tot een draad spint!

De kaapskills zijn minder ingewikkeld dan de vaardigheden van de ambachtslieden. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om een bootje vouwen, steltlopen of speuren als een jutter. Ze zijn verspreid over het museum. Een leuke afwisseling tijdens het museumbezoek.

De kostbare, eeuwenoude poederdoos die is opgedoken uit het Palmhoutwrak, is nog tot 7 november te bewonderen. Ontdek het verhaal achter dit bijzondere scheepswrak vol puissant rijke objecten, waaruit duikers de mooiste voorwerpen naar boven hebben gehaald. Het Palmhoutwrak is bepaald niet het enige zeventiende eeuwse scheepswrak dat bij Texel op de zeebodem ligt. Bij Museum Kaap Skil ontdek je hoe dat zit en wat er allemaal is opgedoken.

Het museumprogramma wisselt per dag. Zo kun je op donderdag de conservator helpen bij zijn werk en vertelt de jutter op woensdag en zaterdag over zijn avonturen. Kijk voor het dagprogramma op kaapskil.nl en kies de dag met de activiteiten die jou het meeste aanspreken. Tot ziens in Oudeschild!

Afbeelding
Martin en Karin Zeeman in de winkel aan de Waalderstraat.
Grabbelen bij Smakelijk & Meer Algemeen 4 uur geleden 11
Afbeelding
Multigames in de TXL Sporthal Sport 6 uur geleden 1
Spelletjes op het grasveld van S.V. De Koog.
Veel animo voetbalinstuif S.V. De Koog Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe cursus aquarelleren bij Artex Cultuur 1 mei, 13:53
Porren in het vuur tijdens de meierblis.
Texel laat meierblis branden Algemeen 1 mei, 09:00 4
V.l.n.r.: Hugo Groothuis, Thomas Wassenaar, Kevin van Zuilekom, Mike van der Haas, Jan van Wijk, Herbert de Geer en Tim de Haan
Heren 1 schrijft historie met promotie Algemeen 30 apr, 22:32
De meierblis in Den Burg.
Meierblissen op Texel ontstoken Algemeen 30 apr, 20:00 1
Gezelligheid in Den Burg in 2023. Dit jaar ruimt de gemeente alle banken en hutten van tevoren op.
Redactie zoekt mooiste meierblisfoto's 2024 Oproep 30 apr, 10:30