Dit artikel is geschreven door
Job Schepers
Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Grabbelen bij Smakelijk & Meer
AlgemeenDankbaar en gelukkig. Dat zijn de woorden die het eerst bij Karina Zeeman opkomen als we een bezoek brengen in het kader van het twaalf en een half-jarig bestaan van Smakelijk en Meer, tegenwoordig gevestigd in de Waalderstraat in Den Burg.
Op 3 november 2011 besloot Martin “de oesterman” Zeeman samen met Karina te beginnen met Smakelijk en Meer. Een keuze waar ze nooit spijt van hebben gekregen. In 2020 verhuisden ze naar het huidige pand in de Waalderstraat. “We hebben altijd besloten ergens vol voor te gaan. Met Smakelijk en Meer begonnen we omdat catering en oesters niet meer goed te combineren waren. Met de overstap naar een grotere winkel, gingen we er nog één keer vol voor. Ondanks dat de coronacrisis vol gaande was. In eerste instantie hebben we de winkel een halfjaar gelaten zoals die was, met de stellingen van Leijdekkers er nog in. Daarna hebben we de winkel grondig aangepakt. We doen het met zoveel plezier.”
Op het nieuwe adres werd er aan de aanpak niet veel veranderd, alleen werd het aanbod breder. “Mensen kunnen hier beter echt winkelen dan op de oude locatie. Dat bevalt ons goed. Ook zitten we hier meer op een aanlooplocatie.”
In samenwerking met de leveranciers is er een speciale grabbelton met prachtige producten. Op 3 en 4 mei mogen alle klanten vanaf een besteding van €12,50 een greep doen uit de grabbelton.