Vlnr: Lindsay Rouwenhorst, Lotte Jongejan, Sam Oosterhof, Ruben Duinker, Maud Vlaming en Julia Oosterhof.
Vlnr: Lindsay Rouwenhorst, Lotte Jongejan, Sam Oosterhof, Ruben Duinker, Maud Vlaming en Julia Oosterhof. Foto: Cees Timmer

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Winnaars jeugdklasse boscross in de prijzen

Sport

Bij het clubgebouw van AV Texel zijn donderdag de prijzen van het klassement voor de jeugd van het boscrossseizoen ‘23-’24 uitgereikt. 

Het was een moeilijke winter voor de hardlopers. Diverse keren is het parcours van 1000 meter voor de jeugd aangepast. Alternatieve rondjes waren nodig vanwege het overtollige water in de Dennen. Eén keer had het parcours slechts een afstand van 250 meter dat dan 4 keer gelopen moest worden. Dat was geen succes, er werden geen mooie tijden gelopen. Zo is er heel wat geïmproviseerd dit seizoen. 

Uiteindelijk heeft de jeugd die minimaal drie crossen van de zes gelopen heeft een plaats in het klassement gekregen. Bij de jongste jeugd (U8) mocht Siem Duinker uit Oosterend zijn beker ophalen. Bij de jongens U12 Sam Oosterhof uit Den Burg. Zijn zusje Julia won bij de meisjes U9 en Lotte Jongejan uit De Koog was eerste bij de meisjes U14. Maud Vlaming uit Oosterend won bij de meisjes U8 en Lindsay Rouwenhorst uit Den Burg mocht naar voren komen om de prijs in ontvangst te nemen voor haar eerste plek bij de meisjes U12. 

De volgende loop waaraan ook jeugd mee kan doen is de Hogebergloop op zondag 28 april vanaf het clubgebouw van AV Texel op Sportpark Zuid.

Het bovenstaande artikel heeft u gratis kunnen lezen. Dagelijks zijn onze acht redacteuren aan het werk om het nieuws en de achtergronden op Texel te verslaan. Wilt u alle artikelen kunnen lezen en de lokale journalistiek steunen, neem dan een abonnement. Dit kan al vanaf € 7,10 per maand. Klik hier om ook abonnee te worden. Bent u al abonnee, dan kunt u, voor slechts €1,50 per maand extra, de krant óók online lezen inclusief toegang tot alle EXTRA artikelen op onze website. Mail hiervoor naar abonnementen@texelsecourant.nl

Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 1 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 4 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 20 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7