Vlnr: Lindsay Rouwenhorst, Lotte Jongejan, Sam Oosterhof, Ruben Duinker, Maud Vlaming en Julia Oosterhof.
Vlnr: Lindsay Rouwenhorst, Lotte Jongejan, Sam Oosterhof, Ruben Duinker, Maud Vlaming en Julia Oosterhof. Foto: Cees Timmer

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Winnaars jeugdklasse boscross in de prijzen

Sport

Bij het clubgebouw van AV Texel zijn donderdag de prijzen van het klassement voor de jeugd van het boscrossseizoen ‘23-’24 uitgereikt. 

Het was een moeilijke winter voor de hardlopers. Diverse keren is het parcours van 1000 meter voor de jeugd aangepast. Alternatieve rondjes waren nodig vanwege het overtollige water in de Dennen. Eén keer had het parcours slechts een afstand van 250 meter dat dan 4 keer gelopen moest worden. Dat was geen succes, er werden geen mooie tijden gelopen. Zo is er heel wat geïmproviseerd dit seizoen. 

Uiteindelijk heeft de jeugd die minimaal drie crossen van de zes gelopen heeft een plaats in het klassement gekregen. Bij de jongste jeugd (U8) mocht Siem Duinker uit Oosterend zijn beker ophalen. Bij de jongens U12 Sam Oosterhof uit Den Burg. Zijn zusje Julia won bij de meisjes U9 en Lotte Jongejan uit De Koog was eerste bij de meisjes U14. Maud Vlaming uit Oosterend won bij de meisjes U8 en Lindsay Rouwenhorst uit Den Burg mocht naar voren komen om de prijs in ontvangst te nemen voor haar eerste plek bij de meisjes U12. 

De volgende loop waaraan ook jeugd mee kan doen is de Hogebergloop op zondag 28 april vanaf het clubgebouw van AV Texel op Sportpark Zuid.

Het bovenstaande artikel heeft u gratis kunnen lezen. Dagelijks zijn onze acht redacteuren aan het werk om het nieuws en de achtergronden op Texel te verslaan. Wilt u alle artikelen kunnen lezen en de lokale journalistiek steunen, neem dan een abonnement. Dit kan al vanaf € 7,10 per maand. Klik hier om ook abonnee te worden. Bent u al abonnee, dan kunt u, voor slechts €1,50 per maand extra, de krant óók online lezen inclusief toegang tot alle EXTRA artikelen op onze website. Mail hiervoor naar abonnementen@texelsecourant.nl

Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 3 uur geleden 1
De hoogwerker is paraat in de Molenstraat voor controle van de schoorsteen.
Brandweer in actie na brandmelding Algemeen 19 uur geleden
Fien Quartel, Jari Ellen en Jef Mets op het hoofdveld van SV De Koog.
"Zonder jeugd, geen ziel" Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Portrettekenaars exposeren Cultuur gisteren
Afbeelding
Past je bouwplan binnen de regels? Algemeen 28 apr, 10:30
Iriserende wolken.
De Lezersfoto - Iriserende wolken Algemeen 28 apr, 08:00 4
Afbeelding
Eigenwijs biertje bij Jumbo Texel Algemeen 27 apr, 16:00 6
Afbeelding
Binnenlocatie in nieuwe 'Terug in de tijd' Algemeen 27 apr, 12:30 6