Logo texelsecourant.nl
Bedoeling is dat het nieuwe Onderwijscentrum in het verlengde van de OSG wordt gerealiseerd als Ons Genoegen is gesloopt.
Bedoeling is dat het nieuwe Onderwijscentrum in het verlengde van de OSG wordt gerealiseerd als Ons Genoegen is gesloopt. (Foto: Jeroen van Hattum)

TB en VVD: losstaand Onderwijscentrum

  Politiek

Texels Belang en VVD gaan vanavond tijdens de raadsvergadering voor de bouw van een losstaand Onderwijscentrum in Den Burg.

Dat staat in een voorstel dat de partijen vanavond tijdens de raadsvergadering indienen. Volgens de twee partijen is het niet nodig dat een deel van het Onderwijscentrum in het gebouw van de OSG wordt gevestigd zoals het huidige plan is.

Texels Belang en VVD stellen in hun amendement voor een krediet van €9.380.000,- beschikbaar te stellen voor het nieuwe gebouw voor de vijf basisscholen in Den Burg. Het mag van TB en VVD ook €9.544.000,- worden om het nieuwe gebouw volledig energieneutraal te maken. Dat laatste is onder de voorwaarde dat de schoolbesturen vervolgens in termijnen €304.000,- terugbetalen voor het volledig energieneutraal maken.

Texels Belang en VVD wijken af van het advies van het college (waarin ze beide vertegenwoordigd zijn) om door te gaan met een Onderwijscentrum dat deels in het OSG-gebouw en deels in nieuwbouw (in het verlengde van de OSG) komt.

Volgens TB en VVD biedt een losstaand gebouw "goede of zelfs betere mogelijkheden" om de oorspronkelijke doelstellingen van het Onderwijscentrum te realiseren. "We hebben nu de gelegenheid iets moois neer te zetten."

De twee partijen bepaalden een maand geleden - samen met het CDA - dat het alternatief van een losstaand Onderwijscentrum nog eens moest worden bekeken.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het geplande kunstwerk van het Hoogheemraadschap als monument voor de Dijkversterking moet er komen.Reageren!