Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Fijnproevers genieten op Amusetour in Den Burg

Divers

Edwin Zwaneveld, gastheer in 't Schoutenhuys, serveert gebakken gamba met knoflookpernodschuim, paradijsbrood met ambachtelijke rauwe ham van scharrelvarken.

Aan tafel René en Anneke Kesting uit Alkmaar, deelnemers aan de Amusetour die zaterdag in Den Burg werd gehouden. Het was het zevende van de acht gerechtjes die het stel proefde tijdens hun culinaire ronde door Den Burg. ''Heerlijk'', vertellen ze over de delicatessen die net zijn voorgezet. Over hun bezoek aan de andere zaken lopen de reacties uiteen van uitstekend tot summier en teveel van het goede. Maar over het geheel zijn ze zeer tevreden. ''Gemiddeld een 8,5'', vertelt Anneke. Tevredenheid ook bij organisatie, over het aantal deelnemers. ''Wij hadden 83 reserveringen'', vertelt Edwin.

Bram Teeuwen en Bram Raaijmakers van de Texelse Bierbrouwerij met de eerste prijzen van de Dutch Beer Challenge 2024.
Twee keer goud voor Texelse bieren Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving avondvierdaagse sluit Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 16 mei 2024 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Optredens jeugdorkesten Amsterdam en Texel Cultuur 22 uur geleden
Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp.
Vijfde collectieve zonnedak komt op het Eierlandsche huis Algemeen gisteren
Op het strand.
Terreinbeheerders in actie voor strandbroeders Algemeen 16 mei, 08:00 4
De hulpgoederen zijn aangekomen in het Roemeense Pucioasa.
Hulptransport Texel aangekomen in Roemenië Algemeen 15 mei, 16:30
Afbeelding
TESO zoekt nieuw lid Raad van Commissarissen 14 mei, 14:00 1