Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Texelse ingrediënten in de hoofdrol bij Amusetour Texel

Divers

Nog geen plannen voor komend weekend? Op zaterdag 16 april wordt Texels eerste Amusetour van dit jaar gehouden in Den Burg. Fijnproevers kunnen deze dag een culinaire route uitstippelen langs deelnemende restaurants om daar verwend te worden met verfijnde gerechtjes en bijpassende wijnen. Dankzij de enorme populariteit van de Amusetour volgt dit jaar nog een tweede editie, op vrijdagavond 10 juni in Oudeschild.

Texel is de afgelopen jaren enorm gegroeid op culinair gebied. In restaurants en eetcafés wordt op hoog niveau gekookt en de chef-koks van het eiland maken dankbaar gebruik van de mooiste lokale ingrediënten. Verse vis, waddengarnalen, oesters, lamsvlees, zilte groenten, schapenkaas, lokaal geteelde asperges en heerlijke eilandlikeuren worden verwerkt in een scala aan gerechten – van zoet tot zilt. Een ideale manier om kennis te maken met de nieuwe eilandkeuken is de Amusetour Texel, waarbij je met een strippenkaart je eigen route uitstippelt langs deelnemende restaurants. Zij doen tijdens deze culinaire wandeling hun uiterste best om te laten zien en proeven waar ze in uitblinken en schenken bij de gerechtjes die ze serveren een mooi glas wijn.


In Den Burg leidt de Amusetour op zaterdag 16 april langs Smakelijk & Meer, eetcafé De Steenen Plaats, Vincent City Lounge, Bakker Timmer, Peek Streetfoodbar, Lokaal 16, 't SchoutenHuys en - deelnemer van het eerste uur - De Smulpot. De amuses die geserveerd worden zijn zo veelzijdig als de restaurants zelf.  Uiteraard allemaal geserveerd met een bijpassende wijn. Met langzaam gegaarde Tesselse lamsbout, gepofte bietensalade met gerookte zalm, tartaar van Texels weiderund, huisgemaakte bitterballen met Texels lam, rund en garnalen en gamba's met knoflook-pernodschuim komen alle smaken én lokale ingrediënten van Texel aan bod. En uiteraard is er ook aan de zoetekauw gedacht.

Passe-partouts kosten € 49,50 per persoon en zijn verkrijgbaar via de website van amusetour en bij de deelnemende restaurants van dinsdag tot en met donderdag. Voor meer informatie kunt u de website of de Facebookpagina in de gaten houden.

Torenvalk.
De Lezersfoto - Vogels kijken Algemeen 1 uur geleden
Tribune van de TXL sporthal in Den Burg.
Texel Futsal treft Heracles in nacompetitie Sport 19 uur geleden
Drie vogelaars op pad tijdens het Wadden Vogelfestival.
Op zoek naar vogels bij Wadden Vogelfestival Algemeen 22 uur geleden 1
Ericka Voortman en Ruud Bakker nemen de cultuurprijs in ontvangst.
Boetje van Klemat wint Texelse Cultuurprijs Algemeen 9 mei, 15:15 19
Bij de infostand van BUTE.
Drie TESO-aandelen op nieuwe Lionsveiling bij evenement BUTE Algemeen 9 mei, 12:30
Afbeelding
Planmaker draagt zorg voor eigen plan Algemeen 9 mei, 10:30
Optreden tijdens BuitenGewoon Texel.
Cultuur aan bod bij derde BuitenGewoon Algemeen 9 mei, 08:00
Michelle de Vries presenteert de podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 8 mei 2024 Algemeen 8 mei, 16:10