In De Koog begon gisteren het braderieseizoen.
In De Koog begon gisteren het braderieseizoen.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Zeven dagen markt

Divers

Het hoogseizoen staat op het punt van beginnen en dus staan er weer diverse markten op het programma. De fanatieke marktbezoeker heeft de mogelijkheid om maar liefst zeven keer in één week naar de markt te gaan.

Gisteren werd in De Koog de eerste braderie van het seizoen gehouden. Tot en met 25 augustus staan er iedere dinsdag tussen 12.00 uur en 19.00 uur veertig kramen in de badplaats. Daarnaast zijn er straatartiesten, een springkussen en een draaimolen. Op deze dag zijn tevens de markten bij het Maartenhuis aan de Ruijslaan bij De Koog. deze beginnen om 14.00 uur.

Morgen is het tijd voor de eerste Hoornder Donderdag. De waren- en stoepenmarkten beginnen elke week rond 13.00 uur en duren tot circa 18.00 uur. De Hoornder Donderdagen worden tot 28 augustus gehouden.

Ook op donderdag is de Durpermarkt in De Cocksdorp. Net als in Den Hoorn worden hier tot 28 augustus wekelijks markten gehouden. In het noordelijkste dorp van het eiland kan men voor de markt terecht van 12.00 uur tot 19.00 uur. Ook in de uren na de markt zijn er iedere week verschillende activiteiten. 


Oudeschild heeft ook haar eigen markt. Deze zal gedurende de vrijdagen in juli en augustus worden gehouden bij eetcafé De Kombuis op de haven. Deze duurt van 10.00 tot 16.00 uur. 

In Oosterend staat zaterdag de rommelmarkt in het historische centrum op het programma. De duurt van 10.00 tot 13:30 uur. Wie er geen genoeg van kan krijgen, kan zondag naar vakantiepark De Krim. Hier kunt zijn lekkernijen en souvenirs, zoals poffertjes, stroopwafels, en sieraden te koop. Vanaf volgende week woensdag (8 juli) beginnen in Den Burg de zomermarkten. Iedere woensdag (tot 26 augustus) vanaf 11.00 uur vindt er een markt met een wisselend thema plaats. Met de warenmarkt op maandag in Den Burg en de rommelmarkt aan de Witteweg bij Den Hoorn (iedere maandag van 13.00 uur tot 16.00 uur) , zijn de marktliefhebbers dus de hele week voorzien. 

Martin en Karin Zeeman in de winkel aan de Waalderstraat.
Grabbelen bij Smakelijk & Meer Algemeen 2 uur geleden 6
Afbeelding
Multigames in de TXL Sporthal Sport 4 uur geleden 1
Spelletjes op het grasveld van S.V. De Koog.
Veel animo voetbalinstuif S.V. De Koog Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe cursus aquarelleren bij Artex Cultuur 1 mei, 13:53
Porren in het vuur tijdens de meierblis.
Texel laat meierblis branden Algemeen 1 mei, 09:00 4
V.l.n.r.: Hugo Groothuis, Thomas Wassenaar, Kevin van Zuilekom, Mike van der Haas, Jan van Wijk, Herbert de Geer en Tim de Haan
Heren 1 schrijft historie met promotie Algemeen 30 apr, 22:32
De meierblis in Den Burg.
Meierblissen op Texel ontstoken Algemeen 30 apr, 20:00 1
Gezelligheid in Den Burg in 2023. Dit jaar ruimt de gemeente alle banken en hutten van tevoren op.
Redactie zoekt mooiste meierblisfoto's 2024 Oproep 30 apr, 10:30