Logo texelsecourant.nl
Foto: Alfred Stieglitz
Foto: Alfred Stieglitz

Artex organiseert lezingenreeks 'Wat is kunst?'

  Cultuur

Artex - Kunstenschool Texel organiseert een vierdelige lezingenreeks 'Wat is kunst?'. De lezingenreeks start op dinsdag 7 november om 20:00 uur en wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

In deze lezingenreeks zullen we, tegen de achtergrond van de moderne kunstgeschiedenis, een antwoord zoeken op de vraag wat kunst is. Dit doen we aan de hand van diverse binnen- en buitenlandse voorbeelden. Neem bijvoorbeeld het urinoir dat Marcel Duchamp in 1917 tentoonstelde op een kunstexpositie. Het urinoir is dit jaar 100 geworden en nog steeds is het actueel. Is het kunst? Inmiddels is het artistieke landschap sterk veranderd en zijn stromingen als het dadaïsme geaccepteerd. En toch… De Pindakaasvloer van Wim Schippers deed een discussie oplaaien en de massa's mensen die Marina Abramovic met haar performances trekt, vinden sommigen onbegrijpelijk.

Tijdens de lezingen staat de kunst van de afgelopen eeuw centraal. U krijgt een overzicht van de ontwikkeling van de Westerse kunstgeschiedenis en een schets van de Nederlandse situatie. Daarnaast verdiepen we ons in een aantal meer en minder bekende kunstenaars.

Reserveren kan via de Artex website, via info@artex-texel.nl of telefonisch via 0222-313493.

Drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin gaf al eerder interessante lezingen voor Artex. Hij is cum laude afgestudeerd in kunstgeschiedenis en Franse letterkunde en heeft aan de universiteiten van Amsterdam, Parijs en Krakau gestudeerd.

Artex Kunstenschool
School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Moet de gemeente meebetalen aan het onderhoud van fietspaden van Staatsbosbeheer.Reageren!