Jeannet Klement: A day at the park (keramiek)
Jeannet Klement: A day at the park (keramiek)

Dit artikel is geschreven door
Posthuys Galerie

Galerie op Brink 14 De Koog

Karakters in klei

Cultuur

Jeannet Klement houdt ervan om mensen te bekijken: houdingen, poses, bezigheden, interactie. Haar waarnemingen vormen de basis van haar werk. Ook herinneringen, fantasieën, nieuwsberichten, films en verhalen zijn een bron van inspiratie. Zoals een kunstschilder taferelen vastlegt met behulp van verf, gebruikt Klement klei om haar waarnemingen in pakkende beelden te vangen. Enige humor en ironie schuwt ze daarbij niet.

Sinds 2011 werkt ze aan A day at the park een nog altijd groeiende installatie van parktaferelen. Wat grappig is: zoals mensen in het park een praatje met elkaar maken, raken ook de mensen die installatie bekijken met elkaar in gesprek. Via haar werk wordt de sfeer van het stadspark op de een of andere manier doorgegeven.

Jeannet experimenteert graag met glazuren en nieuwe materialen, Hierdoor kan het werk, dat in de grond hetzelfde blijft, een heel andere uitstraling krijgen. Voor de haringtentoonstelling in Galerie Posthuys maakte ze haar eerste werken van porselein. Ze had er kleur op willen aanbrengen, maar toen het werk uit de oven kwam, was het zo mooi dat dit helemaal niet nodig bleek. Dat soort ontdekkingen, daar houdt ze van.

Het hele artikel van Sander Hendriks is te lezen in het online keramiektijdschrift De Kleine K. De haringtentoonstelling en de installatie A day at the park zijn t/m zondag 27 augustus te zien Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog).

Afbeelding
Enquête: 89 procent wil helft of meer energie duurzaam opwekken Algemeen 16 uur geleden 3
Afbeelding
Texelse Santa Run Algemeen 18 uur geleden 13
Afbeelding
De lezersfoto - Winter is coming Algemeen 19 uur geleden 3
Afbeelding
Auto van de weg door gladheid Algemeen 2 dec., 20:00 15
Afbeelding
Beauty Outline maakt ruimte voor plannen Algemeen 2 dec., 16:00
Afbeelding
Waar en wanneer werd deze foto gemaakt? Algemeen 2 dec., 12:30 21
Afbeelding
Beestachtig! - Geert Wilders Algemeen 2 dec., 10:30
Afbeelding
De lezersfoto - Zon laat zich zien Algemeen 2 dec., 08:30 1