Logo texelsecourant.nl
Foto: Hoogheemraadschap

Kunstwerk in duingebied NIOZ

Het kunstwerk 'In veilige handen' dat het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) wil schenken aan Texel moet komen in het duingebied bij het NIOZ en wordt veertien meter hoog. Dat laat het hoogheemraadschap weten op vragen van de redactie. 

De reacties op het kunstwerk zijn vooralsnog wisselend, al lijkt de algehele tendens dat men het ontwerp an sich wel mooi vindt. Volgens het Hoogheemraadschap gaat men nu het reguliere vergunningencircuit in. De uiteindelijke keuze voor het kunstwerk is gemaakt door leerlingen van de OSG, in eerder stadium zijn er bijeenkomsten geweest waar ook anderen hun stem konden laten horen. Wanneer en of "In veilige handen' daadwerkelijk geplaatst wordt, is nog niet precies te zeggen. Dit hangt ook af van vergunningenprocedures. Het kunstwerk komt dus niet op de dijk, zoals eerder werd gevraagd. De kosten voor het kunstwerk zullen volledig voor rekening van het Hoogheemraadschap komen. 

Vindt u dat het kunstwerk er moet komen. Stem hier

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!