Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

SV Oosterend wint eilandderby van ZDH

SV Oosterend heeft zondag in een weinig aantrekkelijk duel de eilandderby tegen ZDH met 2-0 gewonnen.

De uitslag weerspiegelde de  krachtverhoudingen op het veld en de stand van beide ploegen op de ranglijst. Oosterend staat met veertien gewonnen wedstrijden uit zestien duels bovenaan, ZDH vertoeft in de onderste regionen. Na een matig seizoen kenden de Zwaluwen de laatste twee wedstrijden wel een opleving, wat voeding gaf aan een positief resultaat in de derby tegen Oosterend.

Maar het liep anders. Al in de vierde minuut gaf de doorgebroken Jeroen Abma van SVO met een stevig schot zijn visitekaartje af. Maar recht op ZDH-doelman Tom Reijnders, die zondag menig redding verrichte. SVO bleef druk zetten, maar voorzetten schoten voorlangs en corners leverde geen echte kansen op. Het duurde tot de 33ste minuut toen de 340 toeschouwers Martijn Drijver zagen scoren en SVO op 1-0 voorsprong zetten. Enkele minuten later was het Hannes Eelman die uit een voorzet van Dylan Betsema de tweede goal voor Oosterend aantekende.

De verwachting dat ZDH daarna onder de voet zou worden gelopen, kwam niet uit. De ploeg bood stevig weerstand tegen de Oosterenders, die er niet in slaagden de voorsprong uit te bouwen. Het bleef  2-0.

Een vat Texels Geheim 2024 aan boord van de reddingboot.