De klanten kijken nieuwsgierig naar binnen.
De klanten kijken nieuwsgierig naar binnen. Foto: Simon Dros

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Slagerij Dros na verbouwing helemaal klaar voor de toekomst

Algemeen

De apparaten gingen stuk, de elektra werd afgekeurd, het personeel viel uit en bovendien werden er drie verbouwingen gecombineerd. Alles wat tegen kon zitten, zat eigenlijk tegen. Maar morgen om 12:00 uur precies opent Simon Dros na zeven weken zijn 'slagerij van de 21-ste eeuw' op de vertrouwde hoek van de Parkstraat en de Weverstraat in Den Burg.

Woensdagochtend nemen we een kijkje bij Simon Dros in zijn slagerij. Met man en macht wordt er door iedereen gewerkt. Simon zelf werkt hard mee en leidt alles in goede banen. "Een gekkenhuis. Dat kun je wel stellen. Iedereen die geholpen heeft, zijn mijn helden. Er is in de avond doorgewerkt, in de weekenden doorgewerkt. Een Romeins gezegde luidt: 'we gaan tot de triarii.' Dat waren oudgedienden die in de laatste linie vochten, als alle linies waren doorbroken. Hier heeft ook echt iedereen geholpen, tot aan mijn ouders aan toe. En het was nodig ook", vertelt Simon.

Af is het volgens de slager allemaal nog niet. "De klant gaat daar weinig van merken. Alles is klaar om snel en hygiënisch te kunnen werken. Maar mijn werktafels zijn er bijvoorbeeld nog niet, zodat de werkbladen eerst op andere tafels komen. Verder is het vooral de aankleding die nog niet af is. Ik heb nog geen tijd gehad om nieuwe vlaggen te bestellen en de webshop is nog niet helemaal gereed. Dit geldt ook voor de schermen aan de muur, onderdeel van de automatiseringsslag die is gemaakt." Het moet hem vergeven worden. Ga er maar aan staan: drie verbouwingen, geen personeel dus ook nog de winkel runnen en in de nachtelijke uren werden de voorbereidingen voor de volgende dag getroffen. "Dat hoort er allemaal even bij, rusten kan later nog wel."

De komende periode worden de puntjes op de i gezet, van rust is geen sprake. "In 2020 staat een vakantie gepland hoor", lacht hij en vervolgt: "Zonder dollen. De slagerij is weer helemaal terug in de 21-ste eeuw en klaar voor de toekomst. Als alles af is gaan we verder doorontwikkelen. De aandacht was al gevestigd op ambachtelijk werken en de focus op lokale producten. Nu gaan we ons ook toespitsen op de verdere trends van deze tijd, met bijvoorbeeld ook meer ruimte voor zelfgemaakte vegetarische producten."

Dat alles toch op tijd af is om open te gaan, mag gerust een kerstwonder genoemd worden. In het kader van de kerstgedachte haalt Dros tijdens de opening met een barbecue ook nog geld op voor SupportRob.


Afbeelding
Eigenwijs biertje bij Jumbo Texel Algemeen 2 uur geleden 4
Afbeelding
Binnenlocatie in nieuwe 'Terug in de tijd' Algemeen 6 uur geleden 6
De versierde optocht door Oosterend, voorafgegaan door de drumband.
Regen deert Koningsdagvierders niet Algemeen 7 uur geleden 4
Afbeelding
Texel 7 zaalvoetbalkampioen Sport 8 uur geleden 9
Aansprekende bewegwijzering in Castricum.
De Lezersfoto - De juiste richting Algemeen 10 uur geleden 2
Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 22 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's gisteren
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 26 apr, 15:10