Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Vier Texelse restaurants in Gault&Millau

Algemeen

In totaal vier Texelse restaurants hebben een plek gekregen in de restaurantgids Gault&Millau voor 2019.

Naast Bij Jef in Den Hoorn, dat is opgenomen in de Absolute Top, staan de Eilandkeuken in Den Burg, brasserie Rebecca in De Waal en visrestaurant 't Pakhuus in Oudeschild in de Gault&Millau.

't Pakhuus staat met 13 punten (op een totaal van 20) voor het eerst in de restaurantgids. Voor Rebecca is de vermelding in de Gault&Millau een extra opsteker. Het restaurant zag recent de Bib Gourmand voor 2019 verdwijnen.

In totaal staan er zevenhonderd restaurants in de Gault&Millau 2019. Tweehonderd daarvan zijn nieuw. Restaurants moeten bij de inspectie van de gids minimaal 12 punten scoren om een vermelding te krijgen.

De Gault&Millau was jarenlang een tijdschrift, maar verschijnt nu voor het eerst in boekvorm, zodat de gids het hele jaar door in de schappen kan blijven liggen.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2