Afbeelding
Foto: Desirée Boon

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

"Amusetour echt belevenis op zich"

Algemeen

"Het is een goed excuus om een dagje met een groep gezellig op te trekken en lekker te eten en te drinken. Bovendien is het een goede manier om een restaurant eens van een andere kant te zien", vertelt Anton Kalusche van restaurant De Smulpot aan de Binnenburg over hun deelname aan de Amusetour die komende zondag gehouden wordt in Den Burg.

Nieuwkomer en deelnemer van het eerste uur tegelijk. Zijn voorganger Dave Huizinga nam altijd al deel aan de Amusetour, Anton en zijn partner Nancy gaan er nu mee door. "We hebben als bezoeker altijd al genoten van de Amusetour. We zijn dus niet onbekend met het evenement. Wij vonden het altijd symbool staan voor de aftrap van het seizoen. 's Avonds kom je met een voldaan gevoel thuis. Het is super gezellig, met acht deelnemers met al hun tussengerechtjes is er meer dan genoeg te eten en dan nog de combinatie met een goed glas wijn", vertelt Nancy zichtbaar enthousiast. 

"Het is niet alleen leuk voor de bezoekers. Ook voor de keukenbrigades van de restaurants is het een uitdaging. Je kunt net weer wat anders doen dan normaal, terwijl het toch moet aansluiten bij de uitstraling van je zaak. Daarnaast heb je nog de combinatie met het winkelend publiek, het is zondag namelijk koopzondag. Het is dus eigenlijk goed voor het hele dorp", vult Anton aan.

Bij De Smulpot kunnen de gasten terecht voor een 'deconstructed paella'. "Die term is ooit bedacht nadat een chef zijn gemaakte taart op de grond liet vallen en daar toch nog iets van wist te maken. Bij ons staat de keukenbrigade onder leiding van  Krzysztof Werner, met Ferat Umur en Stephan de waard aan zijn zijde. Wees niet bang, ons gerecht wordt niet eerst op de grond gegooid. Maar het is een begrip geworden in de culinaire wereld. In de paella zit kwartel, verse doperwten, chorizo, saffraan, rijst en vongole (een schelpdier). Het belooft een ware smaaksensatie te worden", stelt Anton. "Mensen die twijfelen, het is echt een hele belevenis op zich", besluit Nancy.

Kaarten voor de Amusetour zijn via de volgende link te bestellen en tevens verkrijgbaar bij de deelnemende restaurants. Zie poster hieronder. 

 

Nieuwe verschijning op Texel: de Vogelfietssafari van Klaas de Jong.
Van bierfiets tot vogelfietssafari Algemeen 16 uur geleden 8
Martine van Huntum en haar team zijn al jaren de specialist in gezichtsbehandelingen.
Beauty Outline is de personal trainer voor je huid Advertorials 20 uur geleden
Eilanddichter Fiet van Beek draagt Tegenspraak voor.
TEGENSPRAAK Algemeen 21 uur geleden 1
Steenlopers.
De Lezersfoto - Steenlopers Algemeen gisteren
Burgemeester Mark Pol en raadslid Nick Ran legden zaterdagavond een krans op de Algemene Begraafplaats in Den Burg ter gelegenheid van Dodenherdenking.
Eerbiedwaardige Dodenherdenking Texel Algemeen 4 mei, 21:00
Pepijn Dros en Gelein Jansen in gesprek met elkaar.
Podcast Terugkijken: Tussen twee vuren Algemeen 4 mei, 12:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #46 Yvon Jaspers Algemeen 4 mei, 10:30
Cor Zijm bovenop zijn eigen meierblis.
De Lezersfoto - Vreugdevuren op Texel Algemeen 4 mei, 08:00 4