Abe Roeper en Tom Reijnders proberen een ALC-speler af te stoppen.
Abe Roeper en Tom Reijnders proberen een ALC-speler af te stoppen. Foto: Louis Bakker

ALC veel te sterk voor ZDH

Algemeen

ZDH heeft op eigen veld een grote nederlaag geleden tegen ALC, de nummer drie van de ranglijst. Net als voor de winterstop was de tegenstander uit Abbekerk veel te sterk. In Den Hoorn werd het 0-7.

De gasten namen direct het initiatief en zetten ZDH al combinerend onder druk. Maar grote kansen bleven aanvankelijk uit, zodat doelman Jelmer de Ruyter het rustig had. Zelf leed de thuisploeg te snel balverlies om gevaarlijk te worden.

Na ruim twintig minuten werd een dieptepas van Van der El onderschept en scoorde ALC uit een snelle counter: 0-1. Ook in het vervolg was het krachtsverschil groot, maar hielden de Hoornders knap stand. Pas vlak voor rust verdubbelde ALC de score: 0-2.

Ook met een verse kracht – Sean van Heerwaarden verving routinier Mike de Bruijn – bleek ZDH al veel krachten te hebben verspeeld. In het eerste kwartier na de limonade combineerde ALC zich naar vijf prima kansen. Tot geluk van de thuisploeg bleven die onbenut. Een paar keer redde De Ruyter knap.

Na een uur werd het alsnog 0-3 en daarna ging het hard. Een kwartier voor tijd hadden al twee spelers van ALC een hattrick op hun naam staan en stond het 0-7. Ook invallers Abe Roeper (voor Jens Boogaard) en Frenk van Heeringen (voor Tom Reijnders) konden daar weinig verandering in brengen.

Gelukkig voor de Hoornders was toen ook bij de gasten de scherpte verdwenen en kreeg ZDH in de slotfase zelfs nog twee kansjes op een tegendoelpunt. Tom Bijl schoot na een mooie aanval net over en Roeper beproefde zijn geluk met een afstandsschot, dat naast het doel zeilde.