Afbeelding
Foto: NOS/Teletekst

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Geen hoofdrol op NK veldrijden voor Denise

Algemeen

Op het NK veldrijden dat vanmiddag in het Brabantse Rucphen is gereden kon Denise Betsema geen topklassering voor zich opeisen. Marianne Vos won afgetekend voor Lucinda Brand en Ceylin Alvarado. Denise werd zesde.

Na een snelle start van Brand en Vos die samen de eerste ronde wegreden slaagde Denise, die een beetje werd opgehouden door een renster voor haar, er in om bij het ingaan van de tweede ronde aansluiting te vinden waarna zich een kopgroep vormde van acht rensters.  De geroutineerde Marianne Vos, die bewust slechts een beperkt aantal wedstrijden rijdt, sloop gedurende de tweede ronde langzaam weg waarna Brand in eerste instantie niet de achtervolging wilde leiden. Toen ze dat wel ging doen was het te laat en kon ze Vos niet meer achterhalen. Vanaf dat moment was alleen nog de top drie in beeld en was helaas ook niet zichtbaar op welke positie de andere rensters zich bevonden en met welke achterstand. Na afloop bleek dat Denise dus op ruim een minuut achterstand als zesde over de finish is gereden.

Tijdens haar terugreis vertelde Denise ons dat ze helaas geen goede dag had, en ook wat moeite had om na de looppassages weer snel in de pedalen te klikken, waardoor ze steeds de aansluiting een beetje miste. Het laatste deel van de wedstrijd heeft ze nog geprobeerd voor haar ploeggenote Fem van Empel te rijden, die Nederlands kampioene werd bij de U23. Denise, die haar zinnen heeft gezet op een kampioenstrui: “Het was een slechte dag om een slechte dag te hebben...De teleurstelling is groot, maar de knop moet maar snel weer om naar de volgende wedstrijden.” 

V.l.n.r.: Hugo Groothuis, Thomas Wassenaar, Kevin van Zuilekom, Mike van der Haas, Jan van Wijk, Herbert de Geer en Tim de Haan
Heren 1 schrijft historie met promotie Algemeen 21 minuten geleden
De meierblis in Den Burg.
Meierblissen op Texel ontstoken Algemeen 2 uur geleden
Gezelligheid in Den Burg in 2023. Dit jaar ruimt de gemeente alle banken en hutten van tevoren op.
Redactie zoekt mooiste meierblisfoto's 2024 Oproep 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsmarkt in centrum Den Burg Algemeen 14 uur geleden 7
Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen 29 apr, 13:45 14
Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 29 apr, 10:00 2
De hoogwerker is paraat in de Molenstraat voor controle van de schoorsteen.
Brandweer in actie na brandmelding Algemeen 28 apr, 17:55
Fien Quartel, Jari Ellen en Jef Mets op het hoofdveld van SV De Koog.
"Zonder jeugd, geen ziel" Algemeen 28 apr, 14:13