Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Gewonde bij arbeidsongeval Den Hoorn

Politie

Bij een arbeidsongeval aan de Herenstraat in Den Hoorn is dinsdagochtend een kraandrijver gewond geraakt. Hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis afgevoerd.

Bij werkzaamheden voor de nieuwbouw van Bij Jef kwam een betonvloer naar beneden.  Dat gebeurde volgens de aannemer nadat een onderaannemer met een graafmachine een stempel had geraakt. Daarna kwam een draagbalk omlaag en vervolgens ook de vloer van de nieuwbouw.

De kraandrijver werd volgens de politie met verwondingen aan zijn benen en schouders naar het ziekenhuis in Alkmaar afgevoerd. Het ging om een 44-jarige man uit Wervershoof. Volgens de aannemer werd de man ter observatie opgenomen en kon hij een dag later weer naar huis.

Een man die op de vloer stond, viel naar beneden, maar kwam er zonder verwondingen vanaf.

Er was op basis van bij de politie nagevraagde gegevens eerst sprake van twee gewonden, maar daarover verschillen de lezingen. Bij de politie stond in de boeken dat een tweede man letsel in zijn gezicht had opgelopen. De aannemer meldt dat dat niet klopt, maar dat alleen de kraandrijver en de man die op de vloer stond bij het ongeval waren betrokken. 

De Inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie) doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Dat is standaard bij dergelijke situaties. Volgens een woordvoerder van de Inspectie loopt het onderzoek nog. Meestal duurt het een maand of drie voor de uitkomsten bekend zijn.

Voor de voortgang van de bouw betekent het ongeval voor de aannemer een tegenvaller, omdat het een net nieuw aangelegde vloer was die omlaag kwam. Diverse materialen moeten opnieuw besteld worden.

Afbeelding
Verhalen door De Vriendenkring Algemeen 10 uur geleden
Piet Kooiman en Henk Cornelissen.
Podcast Texelse Courant 2 mei 2024 Algemeen 12 uur geleden
Martin en Karin Zeeman in de winkel aan de Waalderstraat.
Grabbelen bij Smakelijk & Meer Algemeen 16 uur geleden 30
Afbeelding
Multigames in de TXL Sporthal Sport 18 uur geleden 1
Spelletjes op het grasveld van S.V. De Koog.
Veel animo voetbalinstuif S.V. De Koog Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe cursus aquarelleren bij Artex Cultuur 1 mei, 13:53
Porren in het vuur tijdens de meierblis.
Texel laat meierblis branden Algemeen 1 mei, 09:00 4
V.l.n.r.: Hugo Groothuis, Thomas Wassenaar, Kevin van Zuilekom, Mike van der Haas, Jan van Wijk, Herbert de Geer en Tim de Haan
Heren 1 schrijft historie met promotie Algemeen 30 apr, 22:32