Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Inbraakgolf houdt aan

Politie

Ook deze week zijn er weer twee inbraakpogingen geweest, ditmaal zonder veel succes. Dit bevestigt de politie. In de nacht van dinsdag op woensdag verwijderden inbrekers een bovenlicht bij een horecazaak aan de Gravenstraat in Den Burg. De onverlaten forceerden de kassa, waar niet veel in bleek te zitten. In het rumoer werden de eigenaren wakker, waarna de inbrekers op de vlucht sloegen.

Woensdagochtend werd melding gemaakt van een poging tot inbraak bij de Pofferglop in het centrum van Den Burg. Inbrekers probeerden met een 'breekvoorwerp' de deur te forceren, hierbij sneuvelde ook een ruit. De inbrekers kwamen hier niet binnen. Uit camerabeelden die Eric Venneker deze week deelde is op te maken dat het gaat om tenminste drie inbrekers. Op verzoek van de politie haalde de eigenaar van de Dio Drogisterij waar zaterdag werd ingebroken, de beelden weer offline. Op de beelden is onder meer een dader te zien in een blauwe jas met het merk EA 7, groot leesbaar op de rug van de jas. 

Het aantal inbraken dan wel inbraakpogingen in de afgelopen weken is hiermee gekomen op acht, allemaal in Den Burg. De politie heeft bij de inbraken van deze week sporenonderzoek gedaan. Over de resultaten kan de politie hangende het onderzoek weinig kwijt. 

Surveillance aangepast

De politiewoordvoerder geeft aan dat de manier van surveilleren is aangepast na de recente stroom van inbraken. Ook legt ze uit dat de beelden om tactische redenen offline zijn gehaald, maar wanneer deze tactiek niet blijkt te werken worden de beelden via de politiekanalen alsnog online verspreid. 

Een vat Texels Geheim 2024 aan boord van de reddingboot.
Texels bier voor jubilerende KNRM Algemeen 9 uur geleden 1
Nieuwe verschijning op Texel: de Vogelfietssafari van Klaas de Jong.
Van bierfiets tot vogelfietssafari Algemeen 5 mei, 16:30 9
Martine van Huntum en haar team zijn al jaren de specialist in gezichtsbehandelingen.
Beauty Outline is de personal trainer voor je huid Advertorials 5 mei, 13:00
Eilanddichter Fiet van Beek draagt Tegenspraak voor.
TEGENSPRAAK Algemeen 5 mei, 12:00 1
Steenlopers.
De Lezersfoto - Steenlopers Algemeen 5 mei, 08:00
Burgemeester Mark Pol en raadslid Nick Ran legden zaterdagavond een krans op de Algemene Begraafplaats in Den Burg ter gelegenheid van Dodenherdenking.
Eerbiedwaardige Dodenherdenking Texel Algemeen 4 mei, 21:00
Pepijn Dros en Gelein Jansen in gesprek met elkaar.
Podcast Terugkijken: Tussen twee vuren Algemeen 4 mei, 12:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #46 Yvon Jaspers Algemeen 4 mei, 10:30