Fedde Koster, lid van de Raad van Toezicht van STM, neemt het nieuwe certificaat in ontvangst van directeur Roline de Wilde van het CBF.
Fedde Koster, lid van de Raad van Toezicht van STM, neemt het nieuwe certificaat in ontvangst van directeur Roline de Wilde van het CBF.

STM opnieuw erkend door CBF

Algemeen

Stichting Texels Museum is opnieuw erkend als goed doel door het Centraal Bureau Fondsenwerving voor de werkzaamheden van Ecomare. De stichting voldoet daarmee als een van de eerste aan de nieuwe normen van het CBF. Tijdens het zogenaamde Feest van (h)Erkenning kreeg Fedde Koster, lid van de Raad van Toezicht van STM, het certificaat overhandigd.

"Erkenning door het CBF betekent dat je er als gever vanuit kunt gaan dat je geld besteed wordt aan het realiseren van het mooie doel dat jij graag wilt steunen." aldus directeur Roline de Wilde van het CBF. Stichting Texels Museum kon als een van de eerste goede doelen aantonen dat zij voldoet aan de nieuwe erkenningsvoorwaarden; een prestatie om trots op te zijn.

Ruim twee jaar geleden zijn het CBF, brancheverenigingen Goede Doelen Nederland, het Instituut Fondsenwerving, goededoelenorganisaties en andere belanghebbenden begonnen met de ontwikkeling van een nieuw normenstelsel. Doel was te komen tot een eenduidige erkenning en modernisering van de normen. In de nieuwe normen zijn meer kwalitatieve aspecten opgenomen zoals impact, doelrealisatie en risicomanagement. De Wilde: "Iedereen kan nu meteen zien dat een goededoelenorganisatie de boel op orde heeft en helder communiceert over wat ze bereikt."  

Gezelligheid in Den Burg in 2023. Dit jaar ruimt de gemeente alle banken en hutten van tevoren op.
Redactie zoekt mooiste meierblisfoto's 2024 Oproep 3 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsmarkt in centrum Den Burg Algemeen 6 uur geleden 6
Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen gisteren 14
Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 29 apr, 10:00 2
De hoogwerker is paraat in de Molenstraat voor controle van de schoorsteen.
Brandweer in actie na brandmelding Algemeen 28 apr, 17:55
Fien Quartel, Jari Ellen en Jef Mets op het hoofdveld van SV De Koog.
"Zonder jeugd, geen ziel" Algemeen 28 apr, 14:13
Afbeelding
Portrettekenaars exposeren Cultuur 28 apr, 12:00
Afbeelding
Past je bouwplan binnen de regels? Algemeen 28 apr, 10:30