Afbeelding
Foto: Samantha Kooger

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

“Herders sta op”

Algemeen

Op de Jozefschool is donderdag op de valreep toch nog de jaarlijkse kerstmusical gehouden. Sido Overdijk schreef er het volgende verslag van, waaruit kan worden opgemaakt dat het een geslaagde dag was.

Wie had een jaar geleden gedacht dat de traditionele Kerstviering wederom op school plaats moest vinden? Helaas zijn de regels minstens zo streng als december 2020. Voor de zekerheid hebben we de kerstmusical een week vervroegd en gelukkig maar. Ondanks de vele ziektegevallen in de groepen 6 en 6/7 hadden de kinderen hun rollen uitstekend uit hun hoofd geleerd. De kinderen uit groep 5 vormden een geweldig koor. Kinderen uit groep 1-2 leverden hun bijdrage als engel of schaap. 


Donderdagochtend 16 december stond er een voorstelling die klonk als een (kerst)klok! Met de voor allen vertrouwde spelers van het welbekende kerstverhaal. Er werd weer een juf bereid gevonden om voor een Jezus te zorgen. Een rol die door Milo van juf Nikki overtuigend naar voren werd gebracht. 


Samantha Kooger

Na een lange reis stonden Jozef en Maria weer tevergeefs voor enkele concurrerende logiesverstrekkers. Ze werden weggestuurd door herbergier Lilly omdat ze zich niet hadden voorbereid op de Corona Checker. Daarnaast troffen ze herbergier Isa die wel duur, maar nog niet duurzaam was en 500 euro vroeg. Niet te betalen, aldus Jozef. Herbergier Macey was niet te spreken over de review van vorige jaar, maar zat ook vol.

Gelukkig had Jefta van “De Herberg” nog een stalletje beschikbaar, genaamd “Het schamel dak”. U begrijpt het al, een heel eenvoudig onderkomen. Na allerlei ontwikkelingen en grappige wendingen was het toch “Eind goed, al goed” en werd de geboorte van Jezus gevierd met een feestelijk eindlied. 

Tekst: Sido Overdijk. Foto’s: Samantha Kooger.

Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen 14 uur geleden 12
Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 18 uur geleden 2
De hoogwerker is paraat in de Molenstraat voor controle van de schoorsteen.
Brandweer in actie na brandmelding Algemeen 28 apr, 17:55
Fien Quartel, Jari Ellen en Jef Mets op het hoofdveld van SV De Koog.
"Zonder jeugd, geen ziel" Algemeen 28 apr, 14:13
Afbeelding
Portrettekenaars exposeren Cultuur 28 apr, 12:00
Afbeelding
Past je bouwplan binnen de regels? Algemeen 28 apr, 10:30
Iriserende wolken.
De Lezersfoto - Iriserende wolken Algemeen 28 apr, 08:00 4
Afbeelding
Eigenwijs biertje bij Jumbo Texel Algemeen 27 apr, 16:00 6