Licht zorgt 's avonds voor veel sfeer op straat.
Licht zorgt 's avonds voor veel sfeer op straat.

Struûn Texel dit jaar in twee dorpen

Divers

Struûn Texel pakt groots uit op de tweede editie op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 november. Circa 200 acts met meer dan 700 artiesten op 22 podia. In Den Burg en ook Oosterend doet dit jaar mee. 'Voor elk wat wils en veelbelovend aanstormend talent.'

Struûn Texel betekent een weekendje 'strunen': rondneuzen wat er allemaal te beleven valt op de diverse podia. Het gratis festival biedt een vooruitblik op de vele evenementen op Texel in 2015. Naast lokale 'performers' komen er artiesten uit het hele land. Onder meer de bands Landmark 105 en Livingroom Heroes, singer-songwriters Mattanja Joy Bradley, Celine Cairo en anderen. 

De deelname van Texel is groot. Zo zijn Artex, KTF, Excelsior (annex Malletband), Texels Vrouwenkoor, jazzkoor Vocal Attraction, trompettiste Roxi Jasper, duo Frans & Lies en meezingkoor De Paradijsvogels van de partij. Ook tal van Texelse bands verlenen hun medewerking, variërend van blues (Jugbros, Hip Shake) tot swingende optredens van Switch, Suitcase en Dots & Dolls (als The Pointer Sisters). Jong talent is ook vertegenwoordigd. In totaal zijn er elf podia in Den Burg, vijf in Oosterend en zes in de bussen. Tot de 'rijdende voorstellingen' behoren cabaret-optredens (stand-up comedians), akoestische muziek, verhalen en een quiz over 600 jaar stadsrechten. Straten en gebouwen worden verlicht door professionals van Ampco Flashlight. Alle acts staan op www.struuntexel.nl. Vrijdag 14 november wordt het programmaboekje verspreid.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 14 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45