Licht zorgt 's avonds voor veel sfeer op straat.
Licht zorgt 's avonds voor veel sfeer op straat.

Struûn Texel dit jaar in twee dorpen

Divers

Struûn Texel pakt groots uit op de tweede editie op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 november. Circa 200 acts met meer dan 700 artiesten op 22 podia. In Den Burg en ook Oosterend doet dit jaar mee. 'Voor elk wat wils en veelbelovend aanstormend talent.'

Struûn Texel betekent een weekendje 'strunen': rondneuzen wat er allemaal te beleven valt op de diverse podia. Het gratis festival biedt een vooruitblik op de vele evenementen op Texel in 2015. Naast lokale 'performers' komen er artiesten uit het hele land. Onder meer de bands Landmark 105 en Livingroom Heroes, singer-songwriters Mattanja Joy Bradley, Celine Cairo en anderen. 

De deelname van Texel is groot. Zo zijn Artex, KTF, Excelsior (annex Malletband), Texels Vrouwenkoor, jazzkoor Vocal Attraction, trompettiste Roxi Jasper, duo Frans & Lies en meezingkoor De Paradijsvogels van de partij. Ook tal van Texelse bands verlenen hun medewerking, variërend van blues (Jugbros, Hip Shake) tot swingende optredens van Switch, Suitcase en Dots & Dolls (als The Pointer Sisters). Jong talent is ook vertegenwoordigd. In totaal zijn er elf podia in Den Burg, vijf in Oosterend en zes in de bussen. Tot de 'rijdende voorstellingen' behoren cabaret-optredens (stand-up comedians), akoestische muziek, verhalen en een quiz over 600 jaar stadsrechten. Straten en gebouwen worden verlicht door professionals van Ampco Flashlight. Alle acts staan op www.struuntexel.nl. Vrijdag 14 november wordt het programmaboekje verspreid.

Een vat Texels Geheim 2024 aan boord van de reddingboot.
Texels bier voor jubilerende KNRM Algemeen 13 uur geleden 1
Nieuwe verschijning op Texel: de Vogelfietssafari van Klaas de Jong.
Van bierfiets tot vogelfietssafari Algemeen 5 mei, 16:30 9
Martine van Huntum en haar team zijn al jaren de specialist in gezichtsbehandelingen.
Beauty Outline is de personal trainer voor je huid Advertorials 5 mei, 13:00
Eilanddichter Fiet van Beek draagt Tegenspraak voor.
TEGENSPRAAK Algemeen 5 mei, 12:00 1
Steenlopers.
De Lezersfoto - Steenlopers Algemeen 5 mei, 08:00
Burgemeester Mark Pol en raadslid Nick Ran legden zaterdagavond een krans op de Algemene Begraafplaats in Den Burg ter gelegenheid van Dodenherdenking.
Eerbiedwaardige Dodenherdenking Texel Algemeen 4 mei, 21:00
Pepijn Dros en Gelein Jansen in gesprek met elkaar.
Podcast Terugkijken: Tussen twee vuren Algemeen 4 mei, 12:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #46 Yvon Jaspers Algemeen 4 mei, 10:30