Afbeelding
Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Stijging aantal besmettingen per dag

Algemeen

Het aantal vastgestelde besmettingen met het coronavirus is de afgelopen dagen op Texel harder toegenomen dan eerder het geval was.

Maandag was er sprake van vijf nieuwe besmettingen, zaterdag waren er vijf nieuwe besmettingen en vrijdag waren er vier. Tot nu toe waren er in oktober merendeels één of twee besmettingen op een dag. 

Burgemeester Michiel Uitdehaag noemde de ontwikkeling van de afgelopen dagen gisteren “geen goede zaak” en deed een oproep om extra alert te zijn op de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan. 

Uitdehaag: “Deze situatie duurt al lang en de winter staat nog voor de deur. Het leven vindt steeds meer binnenshuis plaats. Thuis vinden de meeste besmettingen plaats. Houd uzelf en elkaar alert op de 1,5 meter afstand. Ontvang thuis maximaal 3 personen (op 1,5 meter afstand), vier geen ‘blokjesverjaardagen’ en blijf thuis als jijzelf of huisgenoten klachten hebben.”

Volgens de burgemeester moet voorkomen worden dat er een dusdanige druk op de zorg ontstaat dat mensen niet meer de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben.

De burgemeester deed ook een nieuwe oproep naar elkaar om te blijven kijken (“doe boodschappen voor een kwetsbare buur”) en om de lokale economie te blijven steunen.

“Die kun je bijvoorbeeld helpen door minder online kleding aan te schaffen en lokaal te shoppen of door een diner af te halen bij de lokale horecaondernemers.”

Nieuwe verschijning op Texel: de Vogelfietssafari van Klaas de Jong.
Van bierfiets tot vogelfietssafari Algemeen 2 uur geleden 4
Martine van Huntum en haar team zijn al jaren de specialist in gezichtsbehandelingen.
Beauty Outline is de personal trainer voor je huid Advertorials 6 uur geleden
Eilanddichter Fiet van Beek draagt Tegenspraak voor.
TEGENSPRAAK Algemeen 7 uur geleden 1
Steenlopers.
De Lezersfoto - Steenlopers Algemeen 11 uur geleden
Burgemeester Mark Pol en raadslid Nick Ran legden zaterdagavond een krans op de Algemene Begraafplaats in Den Burg ter gelegenheid van Dodenherdenking.
Eerbiedwaardige Dodenherdenking Texel Algemeen 22 uur geleden
Pepijn Dros en Gelein Jansen in gesprek met elkaar.
Podcast Terugkijken: Tussen twee vuren Algemeen 4 mei, 12:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #46 Yvon Jaspers Algemeen 4 mei, 10:30
Cor Zijm bovenop zijn eigen meierblis.
De Lezersfoto - Vreugdevuren op Texel Algemeen 4 mei, 08:00 4