Afbeelding

Minister Hennis bezoekt Joost Dourleinkazerne

Algemeen


Minister van Defensie Hennis-Plasschaert bezoekt vandaag de Joost Dourleinkazerne. Zij gaat in gesprek met personeel over de veranderingen wegens de bezuinigingen binnen de Nederlandse krijgsmacht die ook de Joost Dourleinkazerne treffen.

Namens Texel ontvangt burgemeester Francine Giskes de minister en zal het belang van een heroverweging van de beoogde sluiting van de kazerne onderstrepen. De Joost Dourleinkazerne van het Korps Mariniers op Texel wordt vanaf 2015 weer een amfibisch oefenkamp. Alle faciliteiten worden overgeheveld naar Den Helder. Dat betekent dat de zogeheten Surface Assault and Training Group (SATG) die op de Mok is gelegerd naar Den Helder
wordt verplaatst. De SATG bestaat uit de bootcompagnieën, staf en andere ondersteunende diensten. Er werken momenteel 250 mensen op de Mok, van wie 241 bij de SATG.

Deze arbeidsplaatsen vormen een welkome bijdrage aan de diversiteit van de werkgelegenheid, sterk gedomineerd door de recreatiebranche. Het college van B&W vroeg de vaste Kamercommissie van Defensie in september vorig jaar de beoogde sluiting te heroverwegen.

Afbeelding
Verhalen door De Vriendenkring Algemeen 16 uur geleden
Piet Kooiman en Henk Cornelissen.
Podcast Texelse Courant 2 mei 2024 Algemeen 18 uur geleden
Martin en Karin Zeeman in de winkel aan de Waalderstraat.
Grabbelen bij Smakelijk & Meer Algemeen 22 uur geleden 34
Afbeelding
Multigames in de TXL Sporthal Sport gisteren 1
Spelletjes op het grasveld van S.V. De Koog.
Veel animo voetbalinstuif S.V. De Koog Sport 2 mei, 08:00
Afbeelding
Nieuwe cursus aquarelleren bij Artex Cultuur 1 mei, 13:53
Porren in het vuur tijdens de meierblis.
Texel laat meierblis branden Algemeen 1 mei, 09:00 4
V.l.n.r.: Hugo Groothuis, Thomas Wassenaar, Kevin van Zuilekom, Mike van der Haas, Jan van Wijk, Herbert de Geer en Tim de Haan
Heren 1 schrijft historie met promotie Algemeen 30 apr, 22:32