Wethouder Hennie Huisman, NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis en ambassadeur Joris Putman schreven hun namen en de woorden Sportweek Texel in het zand. (Foto Gemeente Texel)
Wethouder Hennie Huisman, NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis en ambassadeur Joris Putman schreven hun namen en de woorden Sportweek Texel in het zand. (Foto Gemeente Texel)

Veel activiteiten tijdens Nationale Sportweek

Algemeen

Tien Texelse wielrenners brengen zondag 21 april de vlam van de Nationale Sportweek vanuit Tilburg naar Texel. Na een tocht van ruim 200 kilometer komen ze met de boot van 10.30 uur uit Den Helder en doen daarna alle dorpen aan. Om 16.00 uur ontsteekt wethouder Hennie Huisman de vlam voor het gemeentehuis.

35 Sportverenigingen zijn druk doende om in de week van 22 tot en met 26 april allerlei activiteiten te houden voor jong en oud. Deelname is gratis, bedoeling is mensen enthousiast te maken voor sport. De Nationale Sportweek wordt op zaterdag 27 april afgesloten. Het parkeerterrein voor het gemeentehuis en de naastgelegen sportaccommodaties maken deel uit van één groot sportplein waar publiek tussen 11.00 - 14.00 uur kan deelnemen aan diverse activiteiten en kan kijken naar een groot aantal demonstraties van Texelse sportverenigingen. Tussen 14.00 en 16.30 uur zal op een groot podium een mix te zien zijn van sport en entertainment. Een afwisselend programma met bekende topsporters, artiesten en spectaculaire acts. Op zaterdag 27 april wordt in scholengemeenschap de OSG een symposium gehouden.

 

 

 

 

Een vat Texels Geheim 2024 aan boord van de reddingboot.
Texels bier voor jubilerende KNRM Algemeen 1 uur geleden 1
Nieuwe verschijning op Texel: de Vogelfietssafari van Klaas de Jong.
Van bierfiets tot vogelfietssafari Algemeen 19 uur geleden 8
Martine van Huntum en haar team zijn al jaren de specialist in gezichtsbehandelingen.
Beauty Outline is de personal trainer voor je huid Advertorials 23 uur geleden
Eilanddichter Fiet van Beek draagt Tegenspraak voor.
TEGENSPRAAK Algemeen gisteren 1
Steenlopers.
De Lezersfoto - Steenlopers Algemeen 5 mei, 08:00
Burgemeester Mark Pol en raadslid Nick Ran legden zaterdagavond een krans op de Algemene Begraafplaats in Den Burg ter gelegenheid van Dodenherdenking.
Eerbiedwaardige Dodenherdenking Texel Algemeen 4 mei, 21:00
Pepijn Dros en Gelein Jansen in gesprek met elkaar.
Podcast Terugkijken: Tussen twee vuren Algemeen 4 mei, 12:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #46 Yvon Jaspers Algemeen 4 mei, 10:30