Vitalie Taittinger geeft een introductie op de wijnen
Vitalie Taittinger geeft een introductie op de wijnen

Taittinger proeverij met lunch Bij Jef

Algemeen

De culinaire dag begon met een bijzondere overtocht. De genodigden werden onder begeleiding van een nog winters zonnetje op het panoramadek van de Dokter Wagemaker verwelkomd met 'tongstrelende' amuses en een glas champagne rosé uit 2005. Tijdens de overtocht stonden de gasten geanimeerd met elkaar te praten. Na aankomst op Texel bracht een bus het gezelschap naar de spraakmakende locatie Bij Jef in Den Hoorn waar een voortreffelijke lunch werd geserveerd.

Taittinger is geliefd bij vele Champagneliefhebbers. Het is een van de weinige familiebedrijven in de Champagne, geleid door Pierre Emmanuel Taittinger. Het werd opgericht in 1734 door Jacques Fourneaux. Aan de basis van de kwaliteit van de Champagnes van Taittinger staan de 289 hectare eigen wijngaarden op de beste locaties. Ze leveren ongeveer eenderde deel van de jaarlijkse vraag aan wijn. Een team experts selecteert de wijnen voor de verschillende cuvées van Taittinger. Het vlaggenschip is de Cuvée Prestige 'Comtes de Champagne', verkocht als Blanc de Blancs en Rosé. Wijnen die de grootsheid van Champagne Taittinger verder benadrukken.

Tijdens de lunch hield Vitalie Taittinger, telg van de beroemde familie en marketing directeur bij Champagne Taittinger, een introductie op wat de gasten te wachten stond. Achtereenvolgens werden tijdens de proeverij wijnen uit opeenvolgende jaren - waaronder de bekroonde Comtes de Champagne Brut Blanc de Blancs uit 2000 - uitgeschonken. Jef Schuur en Nadine Mögling zorgden voor een uitstekende lunch op topniveau, waar de gasten konden genieten van een bijzondere bereiding van het eerste Texelse lam van 2013. De sfeer tijdens de lunch was optimaal. Mede dankzij de inzet van het bedienend personeel werden de gasten op en top verwend.

 

De banden met de familie Taittinger zijn innig en de producten van het wijnhuis maken al jaren deel uit van het wijnassortiment van de culinaire verwennerij. Jef: 'Nadine en ik houden ervan mooie ervaringen te delen met onze vrienden, collega's en gasten. We hebben het plan opgevat vergelijkbare events in ons restaurant op Texel te organiseren en daarmee tegelijkertijd het unieke karakter van het eiland te promoten. Het feest begint natuurlijk al op de boot.'

 

Jef is een ras-Texelaar, die alweer geruime tijd in Den Hoorn culinair aan de weg timmert. Met Michelinster steeg hij in 2012 in de Misset Horeca Superlijst naar plaats 59. In Den Hoorn is het genieten van een onvergetelijke ervaring, luidt het credo. Onder het motto 'alles kan' varen Jef en Nadine op culinair gebied een geheel eigen koers. Het restaurant en designhotel zijn de ultieme 'verwenplek' op Texel, want genieten is meer dan topgerechten en mooie wijnen serveren. Het resultaat is luxe en gastvrijheid in een stijlvolle en unieke ambiance. Bij Jef verrast en verwent. Vanaf heden tot en met mei serveren zij als enige in Nederland Taittinger Comtes de Champagne per glas.

 

Edwin Boering

 


 

 

 

Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #46 Yvon Jaspers Algemeen 25 minuten geleden
Cor Zijm bovenop zijn eigen meierblis.
De Lezersfoto - Vreugdevuren op Texel Algemeen 2 uur geleden 4
Afbeelding
Het uitwerken van je bouwplan Advertorials 16 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Medewerker Gemeentewinkel 18 uur geleden
Lassie beleeft een nieuw avontuur met haar baasje Flo op de boerderij.
Jeugdsentiment: Lassie is terug in bioscoop Algemeen 20 uur geleden 1
Afbeelding
Verhalen door De Vriendenkring Algemeen 2 mei, 20:10
Piet Kooiman en Henk Cornelissen.
Podcast Texelse Courant 2 mei 2024 Algemeen 2 mei, 18:00
Martin en Karin Zeeman in de winkel aan de Waalderstraat.
Grabbelen bij Smakelijk & Meer Algemeen 2 mei, 14:00 37