Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Zomermarktseizoen Den Burg sluit af met bluesmuziek

Algemeen

In het centrum van Den Burg wordt woensdag 28 augustus alweer de laatste zomermarkt van het seizoen gehouden. Deze staat in het teken van de bluesmuziek. Er zijn diverse optredens en er is een vinyl- en platenmarkt.

Op de Groeneplaats speelt 'Sloppy Tom & his Silent Partners', op de Stenenplaats Edwin Blues Bakker in het Glazen Paleis Big Bo Brocken. Verder loopt er een twee mans straatorkest door het dorp: De Swing Masters. Voor de muziek en vinyl platen liefhebber en verzamelaar mag je deze markt zeker niet missen er zijn maar liefst 18 kramen met vinyl platen en cd's.

Big Bo: Bo Brocken speelt zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, mondharmonica en bassdrum. Naast zijn eigen werk speelt hij blues-klassiekers uit de jaren '30, '40 en '50, waarbij onversneden en vaak obscure Deltablues de boventoon voert. In 2018 heeft hij nog de prijs gekregen voor 'Beste Blues Cd 2018' namens de Dutch Blues Foundation.

Sloppy Tom & his Silent Partners: Tom komt van het eiland Texel en speelt samen met zijn Silent Partners. Dat Silent Partners dekt natuurlijk niet de hele lading, want zo 'silent' zijn ze niet, maar zij zullen Tom begeleiden bij zijn smeltkroes van songs. Sloppy Tom speelt namelijk het liefst op electrische cigar box gitaren maar ook op acoustische gitaren, die al een derde of vierde leven achter de rug hebben.

Edwin Blues Bakker: Edwin is een authentieke Blues gitarist, gewapend met gitaar.De ene keer met band en de andere keer solo. Maar nu solo op het Texel Blues festival. De bas lijn, de slag en slide solo partij spelend op gitaar en stampend op de vloer, de zang recht uit het hart.

Swing Masters: Dit orkest bestaat namelijk uit 2 professionele musici die garant staan voor topkwaliteit en voldoende swing. Als geen ander brengen zij heerlijke swingende dixieland ten gehore en leggen daarbij vooral het accent op de communicatie met het publiek.

Afbeelding
Voorjaarsmarkt in centrum Den Burg Algemeen 34 minuten geleden 1
Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen 18 uur geleden 13
Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 22 uur geleden 2
De hoogwerker is paraat in de Molenstraat voor controle van de schoorsteen.
Brandweer in actie na brandmelding Algemeen 28 apr, 17:55
Fien Quartel, Jari Ellen en Jef Mets op het hoofdveld van SV De Koog.
"Zonder jeugd, geen ziel" Algemeen 28 apr, 14:13
Afbeelding
Portrettekenaars exposeren Cultuur 28 apr, 12:00
Afbeelding
Past je bouwplan binnen de regels? Algemeen 28 apr, 10:30
Iriserende wolken.
De Lezersfoto - Iriserende wolken Algemeen 28 apr, 08:00 4