Afbeelding
Foto: Stefan Krofft

Dit artikel is geschreven door
Kaap Skil Museum

Een duik in het maritieme verleden van Texel

Modespektakel op Waddenstrandje

Algemeen

De eerste dag van het Beach Food Festival had een bijzondere attractie: Museum Kaap Skil organiseerde er een modeshow. In een kleurige rij toonden 19 Texelse modellen creaties van eerstejaars modestudenten, die zich door de beroemde opgedoken zeventiende eeuwse jurk hadden laten inspireren. Het was meteen ook de aftrap van de tentoonstelling Texel Dress Catwalk in het museum.

De studenten van het Amsterdam Fashion Institute kwamen tot hun creaties op basis van eigen onderzoek naar de stof, het patroon en de geschiedenis van de opgedoken jurk. Een extra eis bij de opdracht was dat er een duurzaamheidsaspect in moest worden meegenomen. Dat sloot toevallig naadloos aan bij de doelstelling van het Beach Food Festival!

De ontwerpen werden getoond door Texelse meiden die varieerden in leeftijd van 12 tot 26 jaar. Ze liepen langs de rand van het strandje over de pier, met de Waddenzee op de achtergrond. Het was voor de modellen een heel bijzondere ervaring om deel te nemen aan de modeshow. Een aantal van hen heeft zelf ook de ambitie om in de modebranche verder te gaan. 

Modeontwerper Aziz Bekkaoui fungeerde als gastcurator; hij was betrokken bij de keuze van de te tonen ontwerpen en verzorgde daarnaast de choreografie en styling van de show. Ook heeft hij geholpen met het opbouwen van de tentoonstelling in Kaap Skil.
De tentoonstelling Texel Dress Catwalk bevat, naast 20 creaties, ook een aantal procesboeken van de studenten. Hierin hebben ze hun bevindingen, voorbeelden, inspiratiebronnen en redenaties vastgelegd. De tentoonstelling is t/m 4 november te zien in het entreegebouw van Museum Kaap Skil.

Afbeelding
Afbeelding
Voorjaarsmarkt in centrum Den Burg Algemeen 21 minuten geleden
Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen 18 uur geleden 13
Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 22 uur geleden 2
De hoogwerker is paraat in de Molenstraat voor controle van de schoorsteen.
Brandweer in actie na brandmelding Algemeen 28 apr, 17:55
Fien Quartel, Jari Ellen en Jef Mets op het hoofdveld van SV De Koog.
"Zonder jeugd, geen ziel" Algemeen 28 apr, 14:13
Afbeelding
Portrettekenaars exposeren Cultuur 28 apr, 12:00
Afbeelding
Past je bouwplan binnen de regels? Algemeen 28 apr, 10:30
Iriserende wolken.
De Lezersfoto - Iriserende wolken Algemeen 28 apr, 08:00 4