Genieten tijdens de Amusetour bij Hart van Texel.
Genieten tijdens de Amusetour bij Hart van Texel. Foto: Liselotte Schoo

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Culinaire opening met Amusetour

Algemeen

De zesde editie van Amusetour Den Burg staat op zondag 31 maart in het teken van de culinaire opening van het seizoen. De Amusetour, beter bekend als een 'walking' lunch of diner, geeft een startschot met een culinaire omlijsting.

Amusetour Den Burg

Acht deelnemers hebben zich aangesloten bij het evenement. De laatste zondag van maart kunnen fijnproevers van 12:00 tot 16:00 uur deelnemen aan Amusetour Den Burg. De acht verschillende gangen van de culinaire middag worden geserveerd bij de Eilandkeuken, het Kook Atelier, Smakelijk & Meer, Eetcafé De Steenenplaats, De Texelse Soepketel, De Smulpot, Hart van Texel en Vibes Streetfood Bar. Van instant gerookte paling, heilbot en Noordzeekrab tot gevogelte, wildpluk en Texels rund.

Voor wie bang is dat acht amuses niet vullend zouden zijn, de amuses worden geserveerd op het formaat van een tussengerecht. Acht gangen zorgen voor een complete culinaire middag uit. De amuses worden geserveerd met een bijpassende drank. Ook hier is de diversiteit groot: van de Eilandkriebel, een bio frisdrank, thee tot prachtige wijnen. Naast het culinaire genieten kan de bezoeker ook live muziek verwachten. Na de tour is er een after Amuseparty in het Hart van Texel.

Meer dan een gerechtje bedenken

De voorbereidingen zijn enkele maanden geleden al begonnen. De deelnemende chefs grijpen de Amusetour aan als een mooi moment om hun menu of restaurant te promoten. Dit is dan ook een pijler van het evenement: laten zien wat de deelnemers in huis hebben.

Restaurant het Kook Atelier, inmiddels een jaar gevestigd in de restaurantstraat van Texel, ziet het als een mooi moment om hun menu en manier van koken aan de gasten te laten zien. "Wij serveren een gerechtje met seizoen groenten en Noordzeekrab. Een fijne manier om de moderne Nederlandse keuken te laten proeven", vertelt Joram Timmerman, chef-kok, eigenaar en lid van Dutch Cuisine. Jacqueline Schickel van de Texelse Soepketel moet er nog op uit, want haar hoofdingrediënt moet nog worden geplukt: "De daslook is nog volop aan het groeien in het wild. Nog even geduld, plukken en omtoveren tot een voorjaarssoep." Bij De Smulpot kan men rekenen op een bijzondere manier van serveren. "De paling wordt instant gerookt, wat een prachtige geur en smaak geeft", legt Nancy Hopmans uit.

Kaartverkoop

Passe-partouts kosten €51,50 per persoon voor acht gerechtjes en bijpassende dranken. Kaarten zijn reeds (tot 30 maart) verkrijgbaar via de website van Amusetour (www.amsuestour.nl) en vanaf medio maart bij de deelnemende restaurants. Via de Facebookpagina (www.facebook.com/amusetourtexel) wordt de exacte datum daarvoor bekend gemaakt, sneak previews van de amuses gegeven en is er meer informatie over het de opening van het seizoen beschikbaar.

Afbeelding
Verhalen door De Vriendenkring Algemeen 13 uur geleden
Piet Kooiman en Henk Cornelissen.
Podcast Texelse Courant 2 mei 2024 Algemeen 15 uur geleden
Martin en Karin Zeeman in de winkel aan de Waalderstraat.
Grabbelen bij Smakelijk & Meer Algemeen 19 uur geleden 31
Afbeelding
Multigames in de TXL Sporthal Sport 21 uur geleden 1
Spelletjes op het grasveld van S.V. De Koog.
Veel animo voetbalinstuif S.V. De Koog Sport gisteren
Afbeelding
Nieuwe cursus aquarelleren bij Artex Cultuur 1 mei, 13:53
Porren in het vuur tijdens de meierblis.
Texel laat meierblis branden Algemeen 1 mei, 09:00 4
V.l.n.r.: Hugo Groothuis, Thomas Wassenaar, Kevin van Zuilekom, Mike van der Haas, Jan van Wijk, Herbert de Geer en Tim de Haan
Heren 1 schrijft historie met promotie Algemeen 30 apr, 22:32