Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Vier Texelse restaurants in Gault&Millau

Algemeen

In totaal vier Texelse restaurants hebben een plek gekregen in de restaurantgids Gault&Millau voor 2019.

Naast Bij Jef in Den Hoorn, dat is opgenomen in de Absolute Top, staan de Eilandkeuken in Den Burg, brasserie Rebecca in De Waal en visrestaurant 't Pakhuus in Oudeschild in de Gault&Millau.

't Pakhuus staat met 13 punten (op een totaal van 20) voor het eerst in de restaurantgids. Voor Rebecca is de vermelding in de Gault&Millau een extra opsteker. Het restaurant zag recent de Bib Gourmand voor 2019 verdwijnen.

In totaal staan er zevenhonderd restaurants in de Gault&Millau 2019. Tweehonderd daarvan zijn nieuw. Restaurants moeten bij de inspectie van de gids minimaal 12 punten scoren om een vermelding te krijgen.

De Gault&Millau was jarenlang een tijdschrift, maar verschijnt nu voor het eerst in boekvorm, zodat de gids het hele jaar door in de schappen kan blijven liggen.

Afbeelding
Verhalen door De Vriendenkring Algemeen 10 uur geleden
Piet Kooiman en Henk Cornelissen.
Podcast Texelse Courant 2 mei 2024 Algemeen 12 uur geleden
Martin en Karin Zeeman in de winkel aan de Waalderstraat.
Grabbelen bij Smakelijk & Meer Algemeen 16 uur geleden 30
Afbeelding
Multigames in de TXL Sporthal Sport 18 uur geleden 1
Spelletjes op het grasveld van S.V. De Koog.
Veel animo voetbalinstuif S.V. De Koog Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe cursus aquarelleren bij Artex Cultuur 1 mei, 13:53
Porren in het vuur tijdens de meierblis.
Texel laat meierblis branden Algemeen 1 mei, 09:00 4
V.l.n.r.: Hugo Groothuis, Thomas Wassenaar, Kevin van Zuilekom, Mike van der Haas, Jan van Wijk, Herbert de Geer en Tim de Haan
Heren 1 schrijft historie met promotie Algemeen 30 apr, 22:32