Logo texelsecourant.nl
Mike de Bruijn was in 2016 de gevierde man bij het laatste treffen tussen ZDH en Oosterend in competitieverband. Het werd toen een 1-4 overwinning voor ZDH.
Mike de Bruijn was in 2016 de gevierde man bij het laatste treffen tussen ZDH en Oosterend in competitieverband. Het werd toen een 1-4 overwinning voor ZDH. (Foto: Willem Sangers)

Zondag derby tussen ZDH en Oosterend

  Sport

ZDH en Oosterend spelen zondag een derby tegen elkaar op het veld van ZDH in Den Hoorn.

De ploegen staan vanaf 14:00 uur tegenover elkaar. Het belooft bij voorbaat een spannende wedstrijd te worden.

Oosterend is koploper in de vijfde klasse, heeft dit seizoen onder leiding van Ruben Duinker inmiddels zes wedstrijden achter elkaar gewonnen en is erop gebrand tegen ZDH overwinning nummer zeven in de wacht te slepen. 

ZDH speelt wisselvalliger. De ploeg staat vijfde in de competitie en heeft dit seizoen tot nu toe twee wedstrijden gewonnen, één gelijk gespeeld en drie verloren. Dat maakt van ZDH op het eerste gezicht de underdog, maar de Hoornders zijn niet van plan om met verlies van het veld te stappen.

ZDH en Oosterend stonden volgens gegevens op de site van ZDH sinds 1997 31 keer tegenover elkaar. De Hoornders wonnen veertien keer, Oosterend won acht keer en de ploegen speelden negen keer gelijk.

Voor het publiek is er nog een andere reden om de wedstrijd te bezoeken: ZDH houdt de eer hoog om tijdens een derby een bijzondere prijs te verloten en komende zondag is dat een vijfgangendiner voor twee personen bij hotel restaurant Bij Jef.

Om 10:45 uur staan het tweede van ZDH en het tweede van Oosterend in Den Hoorn tegenover elkaar. Het tweede van ZDH is recent uit de competitie gehaald bij gebrek aan voldoende spelers, maar zondagochtend staat de ploeg weer op het veld.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het geplande kunstwerk van het Hoogheemraadschap als monument voor de Dijkversterking moet er komen.Reageren!