Logo texelsecourant.nl
Foto: House of Dance

House of Dance naar drie lesdagen

  Sport

In dorpshuis De Wielewaal start op maandag 17 september het nieuwe dansseizoen van House of Dance. In alweer het vierde seizoen op Texel wordt het aantal lesdagen uitgebreid tot drie. Naast de maandag en vrijdag, kan men ook op woensdag danslessen volgen.

"Samen met Bo van Zeventer gaf ik op maandag dubbele lessen. De ene klas moest dit dan alleen in de kleine ruimte doen. Die is eigenlijk net te klein. Door de woensdag er bij te nemen, kunnen we alle lessen in de grote zaal laten plaatsvinden. In totaal hebben we bij House of Dance nu tweehonderd leerlingen, verdeeld over Den Helder en Texel. Al vanaf hun derde jaar kan men bij ons terecht", vertelt eigenaresse Whitney Valk trots. "Het aanbod aan dansen is enorm: hiphop, dancehall, high heels class, modern jazz, ballet, algemene dansvorming, peuterdans, kidsdance, zumba en hiphop cardio." In een dergelijk aanbod snapt Whitney dat het lastig kiezen is. "Daarom houden we op zondag 16 september vanaf 12:00 uur een open dag met diverse workshop. Dit zijn kortere versies van de lessen die we aanbieden, bedoeld om potentiële leerlingen de kans te geven om te ontdekken welke dans het beste bij ze past."

Het was een mooi jaar voor House of Dance. Zo werd dansteam 2Crew4You achtste op het wereldkampioenschap. "We zouden eerst niet eens naar het Nederlands kampioenschap gaan, omdat we dachten niet mee te kunnen doen om de prijzen. Omdat we toch netjes het seizoen af wilden maken, gingen we toch heen. We werden er vierde en plaatsten ons voor het EK, daar werden we opnieuw vierde en zo mochten we naar het WK. Plaatsing voor de finale was het doel voor de meiden en dat lukte met een prachtige achtste plaats als gevolg." Maar er was meer goed nieuws: de eindvoorstelling die jaarlijks wordt gehouden in theater De Kampanje in Den Helder, was strak uitverkocht. "Alle 750 stoelen. Niet alleen met vaders en moeders, maar ook mensen die gewoon voor de show kwamen. We zijn dan wel een amateur dansschool, maar ik probeer de leerlingen wel altijd net dat ene beetje meer te leren. Ik zorg ook dat het verhaal tijdens de eindshow ook te volgen is voor mensen die niet aan dans doen. Komend jaar komen er misschien twee eindvoorstellingen."

Volgens Whitney gaat het overigens niet om successen bij danswedstrijden of een ruim uitverkochte dansvoorstelling. "Het gaat erom dat je een dans kiest die bij je past. En dat je een dansschool kiest die bij je past. Dat probeer ik de leerlingen ook altijd mee te geven. Ik wil ze altijd net even wat extra's leren. Maar als iemand het te eng vindt om mee te doen aan de eindshow vanwege de extra druk, hoeft dat toch niet. Het plezier moet altijd voorop blijven staan."

Meer over de lestijden en het lesaanbod is te vinden op www.house-of-dance.nl. "En wanneer leerlingen in het seizoen eens een proefles van een bepaalde dans willen doen, is dat geen enkel probleem. Het is wel handig om even te bellen of te mailen, maar verplicht is dat niet."

houseofdance.info@gmail.com of 06-13388704.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!