Logo texelsecourant.nl
Lesley Koning in de wedstrijd van afgelopen zondag.
Lesley Koning in de wedstrijd van afgelopen zondag. (Foto: Willem Sangers)

Texel'94 begint nacompetitie tegen Vitesse'22

  Sport

Texel'94 begint in de nacompetitie op zondag 3 juni om 14:00 uur met een thuiswedstrijd tegen Vitesse'22 uit Castricum. Als de Texelaars deze wedstrijd winnen, hebben ze nog twee overwinningen nodig om zich te handhaven in de tweede klasse.

Als de club uit Den Burg de eerste ronde wint, spelen ze tegen de winnaar van de wedstrijd tussen VVW en Meervogels '31. De Nacompetitie gaat gewoon over drie wedstrijden, de geruchten dat dit schema zou worden ingekort wegens vertrek van andere teams uit de tweede klasse blijken ongegrond. Mocht Texel'94 de eerste twee rondes doorkomen, speelt het op zondag 10 juni de finale om lijfsbehoud. Texel speelde zondag op eigen veld in Den Burg met 3-3 gelijk tegen VSV uit Velzen en dat was te weinig om uit de degradatiezone te komen. Het was een fikse tegenvaller voor de club die goed aan het seizoen begon. 

Indien er na de reguliere speeltijd (alle rondes) nog geen winnaar bekend is, zal de wedstrijd als volgt worden beslist: 

twee keer een verlenging van 15 minuten (geen golden goal), indien nog niet beslist zal er over worden gegaan op het nemen van strafschoppen conform de spelregels veldvoetbal welke zijn opgesteld door de KNVB. Gele kaarten uit de reguliere competitie worden niet meegenomen in de nacompetitie. Wel is het zo dat tijdens de nacompetitie een schorsing volgt bij het behalen van een tweede gele kaart.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!