Logo texelsecourant.nl
Foto Rick Bijpost.

Texelrunners bereiden zich voor

  Sport

Nog een paar weken en dan doen de Texelrunners voor de zevende keer mee aan de Roparun van Parijs naar Rotterdam om geld op te halen voor mensen die kanker hebben.

Afgelopen vrijdag kwamen de lopers, fietsers en chauffeurs bij elkaar in Oudeschild voor een oefenloop van 54,3 km. Die was bedoeld om iedereen weer scherp te krijgen. Het liep goed en de sfeer zat er volgens de Texelrunners al snel in.

De Roparun wordt gehouden van zaterdag 19 tot en met maandag 21 mei. De Texelrunners starten zaterdagavond in Parijs en worden op maandag op de Coolsingel verwacht. De Roparun is een non-stop estafetteloop van ruim vijfhonderd kilometer. Het is een logistieke operatie waarbij het hele team met twee bussen van Parijs naar Rotterdam reist en de lopers elkaar onderweg om de kilometer afwisselen.

Zaterdag 5 mei houden de Texelrunners in samenwerking met Team Sport Texel een mini Roparun over een afstand van 20 km. "Er kan meegedaan worden met een team van maximaal vier lopers waarvan er steeds één loopt en de andere drie mee fietsen. Dit houdt dus in dat iedere loper vijf km loopt." Het inschrijfgeld komt volledig ten gunste van de Roparun.

Aanmelden kan tot en met vrijdag 4 mei op teamsport@texel.nl. De mini Roparun start op 5 mei om 14.00 uur. De deelnemers verzamelen zich in het clubgebouw van AV Texel naast de atletiekbaan aan de Haffelderweg in Den Burg.

De routes voor de Texelrunners en de mini Roparun zijn uitgezet door Sjaak Randsdorp, jarenlang deelnemer van de Roparun als begeleidende fietser.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!