Denise Betsema.
Denise Betsema. Foto: Archieffoto TC/Alain Vandepontseele

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Denise sluit seizoen af met zevende plaats

Sport

Veldrijdster Denise Betsema uit Den Burg heeft zondag met een zevende plaats in het Belgische Oostmalle het veldritseizoen 2023/2024 afgesloten.

Het verhaal is bekend: ze begon slecht aan het seizoen door een ongeval met een auto en bleef vervolgens het hele seizoen achter op zichzelf.

De laatste weken liet ze haar vertrouwde kunnen weer zien en reed ze ook weer mee vooraan in het deelnemersveld. Die lijn zette zich voort met de zevende plaats op de Sluitingsprijs in Oostmalle.

Dat betekende dat Denise voor het eerst sinds vijf jaar een keer niet op het podium stond bij de afsluiting van het veldritseizoen in Oostmalle, maar het was ook niet de verwachting dat ze nog een podiumplaats zou pakken. 

Ze eindigde zondag op één minuut en zes seconden achter winnares Lucinda Brand. Dat was een paar seconden achter Aniek van Alphen en Annemarie Worst die vierde en vijfde werden. De Texelse wist haar ploeggenote Leonie Bentveld van Pauwels Sauzen-Bingoal een seconde voor te blijven.

Denise kan de komende tijd bijkomen van het seizoen en zich daarna gaan richten op het volgende seizoen in de hoop daar dan meteen vanaf het begin fit en voldoende getraind aan de start te staan.

Het bovenstaande artikel heeft u gratis kunnen lezen. Dagelijks zijn onze acht redacteuren aan het werk om het nieuws en de achtergronden op Texel te verslaan. Wilt u alle artikelen kunnen lezen en de lokale journalistiek steunen, neem dan een abonnement. Dit kan al vanaf € 7,10 per maand. Klik hier om ook abonnee te worden. Bent u al abonnee, dan kunt u, voor slechts €1,50 per maand extra, de krant óók online lezen inclusief toegang tot alle EXTRA artikelen op onze website. Mail hiervoor naar abonnementen@texelsecourant.nl

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 38 minuten geleden 1
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 2 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 5 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 21 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10