Roos Bloemendaal met haar paard Billy
Roos Bloemendaal met haar paard Billy Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Wedstrijden voor Jaap de Graaf Bokaal

Sport

De menners van Paardensportvereniging Texel hebben zondag de eerste indoormarathon van deze winter gereden. De wedstrijd telt mee voor het klassement van de Jaap de Graaf Bokaal. 

Voor het eerst sinds jaren deden er ook weer een aantal ruiters mee aan de indoormarathon. Bij de menners werden de deelnemers gesplitst in de categorieën paarden en pony’s. Bij de pony’s was de snelste tijd over twee rondes voor Graciëlla Schut. Ze reed tevens overall de snelste tijden bij de menners. 

De tweede plaats was voor Kim Witte, gevolgd door Maudy de Lugt die ondanks twintig extra strafsecondes wegens een parcoursfout hele snelle tijden neer wist te zetten. Bij de paarden was de snelste tijd voor Marleen Bergamin, gevolgd door Linda Drijver en Jacob Bakker.

De ruiters startten eerst met de jongste ponyruiters, deze rubriek werd gewonnen door Sophie Schiphorst. Lynn Westdorp en Milou Witte zaten dicht bij elkaar en reden allebei een keer de tweede tijd in een manche. Bij elkaar opgeteld was Lynn Westdorp net iets sneller en eindigde op de tweede plaats. 

Bij de volgende rubriek, oudere jeugd en paardenruiters, ging de winst naar Pippa Broersma met de pony Goldy. De allersnelste paardenruiters waren met elkaar in één groep ingedeeld. Hier wist Roos Bloemendaal het parcours twee keer foutloos af te leggen met een enorme hoge snelheid. Daarmee haalde ze de eerste prijs en de snelste tijden van de dag.

Het bovenstaande artikel heeft u gratis kunnen lezen. Dagelijks zijn onze acht redacteuren aan het werk om het nieuws en de achtergronden op Texel te verslaan. Wilt u alle artikelen kunnen lezen en hiermee de lokale journalistiek steunen, neem dan een abonnement. Dit kan al voor € 7,10 per maand. Klik hier om ook abonnee te worden. Abonnees die de krant op papier lezen kunnen voor €1.50 per maand extra de krant óók online en de Extra artikelen op onze website lezen. Mail naar: info@lenr.nl

Henk Cornelissen.
Texel deze Week 29 februari 2024 Algemeen 2 uur geleden
Het gemeentehuis aan de Emmalaan in Den Burg.
Inloop gemeentehuis voor vragen over WOZ Algemeen 8 uur geleden
Zonsopkomst boven het wad bij De Cocksdorp.
Opwarming Waddenzee op NPO 2 bij Focus Algemeen 11 uur geleden
Natuurcoach Erika Waaijer in de duinen.
Mooi, Gezond & in Balans Wandelcoach Erika: De natuur als spiegel Advertorials 14 uur geleden 1
Pieter en Natalja in de zaak aan de Brink in De Koog.
Fietsverhuur De Koog breidt breed assortiment uit Algemeen 28 feb, 16:00 13
V.l.n.r.: Ruben, John, Sander, Betsie en José.
Zaterdag 2 maar in de TXL Sporthal Fietsbeurs voor jong en oud: veiligheid voorop Advertorials 28 feb, 07:28 3
Afbeelding
Boekjes en Brabbels in de bibliotheek Algemeen 27 feb, 18:55
Yvonne Zomerdijk: In Bloei (2024) in Galerie Posthuys
Niet alleen de natuur op Texel ontwaakt, ook de kunstenaars van Galerie Posthuys presenteren zich in volle kleurkracht. In Bloei Cultuur 27 feb, 17:31 1