Archieffoto van Texel Futsal tegen ZVV.
Archieffoto van Texel Futsal tegen ZVV. Archieffoto: Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Texel Futsal ontsnapt aan rechtstreekse degradatie

Sport

De zaalvoetballers van Texel Futsal zijn gisteravond op het nippertje ontsnapt aan rechtstreekse degradatie naar de eerste divisie.

Texel speelde uit in Den Haag 3-3 gelijk tegen ZVV Den Haag, maar had het geluk dat directe concurrent AGOVV uit Apeldoorn in eigen huis met 1-7 werd verslagen door Veerhuys.

Dat betekende dat Texel Futsal en AGOVV beiden eindigen met negentien punten op de ranglijst. Texel heeft een beter doelsaldo dan AGOVV waardoor Texel zesde werd en AGOVV zevende. AGOVV degradeert daardoor rechtstreeks en Texel krijgt via de nacompetitie nog een kans op behoud in de eredivisie.

Een week geleden was Texel nog op de zevende plaats beland (na verlies tegen Leek) en zag het er niet florissant uit voor de zaalvoetballers. Het is voor Texel Futsal nog geen gelopen race: er moeten nu nog drie wedstrijden in de nacompetitie worden gespeeld.

De zaalvoetbalsters van Texel’94 hebben gisterenavond met 2-1 gewonnen van GSV waardoor het kampioenschap veilig is gesteld. Het zag er aanvankelijk naar uit dat de wedstrijd niet door zou gaan omdat de tegenstander niet naar Texel wilde komen.

De zaalvoetbalsters gingen vervolgens zelf naar de overkant om de wedstrijd tegen GSV alsnog te kunnen spelen om het kampioenschap veilig te stellen.

De Texelse Roparunners zijn aangekomen in Rotterdam.
Roparunners gefinisht in Rotterdam Algemeen 20 uur geleden 37
Afbeelding
De Omgevingswet in de praktijk Algemeen 20 uur geleden
Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Deense militair overleden na parachutesprong Algemeen 19 mei, 17:00 14
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 19 mei, 13:30 5
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 19 mei, 08:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53