Marc Prins.
Marc Prins. Foto: Gijs Berger

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Marc Prins maakt grootste progressie bij DVO

Sport

Nico Jaarsma (maandag), Adrie Barhorst (donderdag) en Biem Trap (vrijdag) zijn eerste geworden van de eerste periode van de maandagavond biljartcompetitie libre bij DVO. 

Op de maandagavond stond in de eerste helft Pieter Duin op kop. In de tweede helft begon Nico Jaarsma steeds beter te spelen en pakte met een winstpercentage van 75 de koppositie over. Jaarsma en Duin staan niet voor niets aan kop: zij verbeterden hun gemiddelde met ruim 20%. Een duidelijk voorbeeld van “oefening baart kunst”. Over de hele eerste periode gezien speelde Gijs Berger op de maandagavond het hoogste gemiddelde (2.19) en tekende ook voor de hoogste serie (20). 

Op de donderdagavond wisselden Marc Prins (foto) en Adrie Barhorst elkaar af aan de top. Uiteindelijk was Barhorst de winnaar met een winstpercentage van 62. Prins, een klasse apart, gaat nog steeds beter spelen (een gemiddelde van 6,33, een hoogste serie van 69). Prins verbeterde zijn gemiddelde met maar liefst 35%, waardoor hij in de volgende periode 123 caramboles moet maken, terwijl hij speelt tegen tegenstanders die er aan 14 genoeg hebben om te winnen. Ook Eduard Keijzer gaat nog steeds vooruit en scoorde een serie van 20. 

Op de vrijdagavond ging de strijd tussen Eric Waagemakers en Biem Trap, die uiteindelijk met een winstpercentage van 63,5 aan het langste eind trok. Trap zit met zijn spel duidelijk in de lift (15% beter dan vorig seizoen). Robbin Nieuwenhuis speelde op de vrijdagavond het hoogste gemiddelde (3,23) en maakte ook de hoogste serie (23). 

Naast libre wordt er bij DVO ook bandstoten en driebanden gespeeld. Behalve bij het libre, steekt Prins er ook bij het driebanden met kop en schouders bovenuit. Prins verbeterde zijn gemiddelde met meer dan 20% tot 0,84. Hij tekende ook voor de hoogste serie (7). 

Bij het bandstoten staat Pieter Duin al een poosje onbedreigd bovenaan. Zowel in het libre als in het bandstoten maakt Duin met zijn secure spel progressie. Het hoogste gemiddelde wordt hier gespeeld door Robbin Nieuwenhuis, de hoogste serie tot nu toe (13) is gespeeld door Duin. 

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Algemeen 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2