Kasper Boogaard met zijn ouders Stephan en Sandra en zijn zusje Cindy.
Kasper Boogaard met zijn ouders Stephan en Sandra en zijn zusje Cindy. Foto: Vincent de Vries/AZ

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Profcontract Kasper Boogaard bij AZ

Sport

De 16-jarige Kasper Boogaard uit Den Burg heeft zijn eerste profcontract bij AZ in Alkmaar getekend.

De voetbalclub heeft hem een contract tot medio 2025 aangeboden. Kasper liet op de website van de Alkmaarse club weten erg blij te zijn met het eerste profcontract.

“”Ik had mezelf aan het begin van het afgelopen seizoen ten doel gesteld om in AZ onder 16 mijn eerste contract te tekenen. Ik ben blij dat dit gelukt is door mezelf verder te ontwikkelen als speler. Ik ben van een defensieve middenvelder naar een middenvelder gegaan die ook assists en goals kan maken.”

Kasper maakte een paar jaar geleden de overstap van Texel ‘94 naar AZ onder 12 om zich verder te bekwamen in het voetbal. Al snel ging hij samen met de club op zoek naar een gastgezin. Hij woont een aantal dagen in de week bij ploeggenoot Jasper Hartog uit Alkmaar, met wie hij het inmiddels tot AZ onder 17 heeft geschopt. 

Zijn ontwikkeling heeft sindsdien doorlopend in de lift gezeten.  Hij werd in februari verkozen tot Speler van de Maand in de AZ Jeugdopleiding en hij behoorde in april van dit jaar tot de selectie van Oranje onder 16 Futures. Met AZ onder 16 werd hij in het afgelopen seizoen zowel landskampioen als bekerwinnaar.

“Ik heb er veel voor moeten laten om te komen waar ik nu ben”, vertelt Kasper op de site van AZ. “Het combineren van school, AZ en reizen is best zwaar. Het is voor mij een kwestie van continu met topsport bezig zijn. Het voelt voor mij daardoor als een beloning voor heel hard werken.”

Volgens Paul Brandenburg, hoofd Jeugdopleiding bij AZ, is Kasper een tweebenige middenvelder die heeft aangetoond over een goede techniek, spelintelligentie en de juiste mentaliteit te beschikken. “Hij leeft voor de sport. Dat hij in februari als Speler van de Maand naar voren is gekomen, zegt veel over de ontwikkeling die hij doormaakt. Hij heeft de voorwaarden in huis om de komende jaren door te groeien.”

Afbeelding
Verdwaald op Het Grote Vlak? Algemeen 2 uur geleden 4
Het terrein bij paal 12.
Waterplas bij paal 12 Algemeen 4 uur geleden 2
Afbeelding
Documentaire oud-Texelse op tv Algemeen 7 uur geleden 5
Denise Betsema.
Denise sluit seizoen af met zevende plaats Sport 10 uur geleden 5
Schapen van De Waddel op weg.
De Lezersfoto - Schapen Algemeen 25 feb, 08:00 2
Afbeelding
Van de Badweg naar....? Algemeen 24 feb, 12:30 3
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #41 Hoyte van Hoytema Algemeen 24 feb, 10:30
Afbeelding
Kom beleid maken in Texels jasje! Algemeen 24 feb, 10:00