Kasper Boogaard met zijn ouders Stephan en Sandra en zijn zusje Cindy.
Kasper Boogaard met zijn ouders Stephan en Sandra en zijn zusje Cindy. Foto: Vincent de Vries/AZ

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Profcontract Kasper Boogaard bij AZ

Sport

De 16-jarige Kasper Boogaard uit Den Burg heeft zijn eerste profcontract bij AZ in Alkmaar getekend.

De voetbalclub heeft hem een contract tot medio 2025 aangeboden. Kasper liet op de website van de Alkmaarse club weten erg blij te zijn met het eerste profcontract.

“”Ik had mezelf aan het begin van het afgelopen seizoen ten doel gesteld om in AZ onder 16 mijn eerste contract te tekenen. Ik ben blij dat dit gelukt is door mezelf verder te ontwikkelen als speler. Ik ben van een defensieve middenvelder naar een middenvelder gegaan die ook assists en goals kan maken.”

Kasper maakte een paar jaar geleden de overstap van Texel ‘94 naar AZ onder 12 om zich verder te bekwamen in het voetbal. Al snel ging hij samen met de club op zoek naar een gastgezin. Hij woont een aantal dagen in de week bij ploeggenoot Jasper Hartog uit Alkmaar, met wie hij het inmiddels tot AZ onder 17 heeft geschopt. 

Zijn ontwikkeling heeft sindsdien doorlopend in de lift gezeten.  Hij werd in februari verkozen tot Speler van de Maand in de AZ Jeugdopleiding en hij behoorde in april van dit jaar tot de selectie van Oranje onder 16 Futures. Met AZ onder 16 werd hij in het afgelopen seizoen zowel landskampioen als bekerwinnaar.

“Ik heb er veel voor moeten laten om te komen waar ik nu ben”, vertelt Kasper op de site van AZ. “Het combineren van school, AZ en reizen is best zwaar. Het is voor mij een kwestie van continu met topsport bezig zijn. Het voelt voor mij daardoor als een beloning voor heel hard werken.”

Volgens Paul Brandenburg, hoofd Jeugdopleiding bij AZ, is Kasper een tweebenige middenvelder die heeft aangetoond over een goede techniek, spelintelligentie en de juiste mentaliteit te beschikken. “Hij leeft voor de sport. Dat hij in februari als Speler van de Maand naar voren is gekomen, zegt veel over de ontwikkeling die hij doormaakt. Hij heeft de voorwaarden in huis om de komende jaren door te groeien.”

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 2 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3